Martijn Kregting - 16 juni 2022

Proofpoint integreert CASB-oplossing met Okta

Proofpoint integreert CASB-oplossing met Okta image

Proofpoint, aanbieder cybersecurity- en compliance-oplossingen, gaat zijn CASB-oplossing integreren met Okta. Dit moet het gebruikers van Proofpoint-producten mogelijk maken om verdachte logins te detecteren en te verhelpen voor meer dan 7.000 cloud-applicaties, gekoppeld aan de Okta Identity Cloud.

Een CASB-oplossing geeft inzicht in de risico's van alle gebruikte clouddiensten en kan waarschuwen als er wijzigingen plaatsvinden in de risk score. Voor gesanctioneerde diensten geeft de CASB-oplossing inzicht in de compliance van de gebruikte dienst. Met bovengenoemde integratie ondersteunt Proofpoint CASB nu de detectie en aanpak van verdachte aanmeldingen in cloud-applicaties van drie populaire identity providers: Microsoft Active Directory, Okta en Google. Hiermee wordt dekking geboden voor de meeste moderne bedrijfsapplicaties.

Sterke toename aanvallen bedrijfsaccounts

Mede door de pandemie neemt het aantal aanvallen op cloudaccounts sterk toe, waarbij de kosten voor bedrijven in de miljoenen lopen en inkomsten verloren gaan. Proofpoint haalt onderzoek van het Ponemon Instituut aan dat schetst hoe bedrijven gemiddeld 6,2 miljoen dollar per jaar verliezen door gecompromitteerde cloudaccounts, ongeveer 3,5 procent van hun inkomsten.

Respondenten van het onderzoek meldden gemiddeld 64 gecompromitteerde cloudaccounts per jaar, waarbij in 30 procent van de gevallen gevoelige informatie werd blootgesteld. En het lijkt erger te worden, want 50 procent van de respondenten zegt dat de frequentie van aanvallen op cloudaccounts de afgelopen 12 maanden is toegenomen.

"Als toonaangevende, onafhankelijke en neutrale identiteitsoplossing is het Okta's visie om iedereen in staat te stellen veilig gebruik te maken van elke technologie", zegt Maureen Little, vice president, Technology Partnerships bij Okta. "De toevoeging van Proofpoint CASB aan het Okta Integration Network helpt meer organisaties die visie te verwezenlijken. Zo kunnen gezamenlijke klanten hun eindgebruikers nu beschermen tegen geraffineerde overnamepogingen van cloudaccounts wanneer ze inloggen op de meer dan 7.000 Okta-cloudapplicaties."

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024