Fortino Capital Partners benoemt vier senior teamleden in NL, België en Duitsland

16-06-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Fortino Capital Partners benoemt vier senior teamleden in NL, België en Duitsland

Technologie-investeerder Fortino Capital Partners heeft vier nieuwe senior teamleden benoemd in België, Nederland en Duitsland: Ida Kuijken als Partner in Nederland, Frank van Vliet als Operationeel Adviseur in het Nederlandse kantoor, Jeroen Van Godtsenhoven als Partner in België en Matthias Kläsener als Operationeel Adviseur in België en Duitsland.

Ida Kuijken heeft 15 jaar ervaring in fusies en overnames, private equity en strategisch investeren. De laatste jaren werkte ze als hoofd fusies en overnames (M&A) voor OLX, de marktplaats-divisie van Prosus. Daardoor heeft ze uit de eerste hand ervaring opgedaan in een zeer internationale software- en dienstenontwikkelingsomgeving. In deze hoedanigheid was ze verantwoordelijk voor het overzien van end-to-end M&A-activiteiten. Ze stond ook mede aan de wieg van Connected Capital, een B2B SaaS-investeringsmaatschappij in Nederland.

Frank van Vliet is aangesteld als Operationeel Adviseur. Hij is een doorgewinterde executive met een succesvol track record in het omvormen en laten groeien van bedrijven in (inter)nationale SaaS-omgevingen in meerdere sectoren. Hij toonde sterk leiderschap in het aansturen van organische en niet-organische winstgevende groei van lokale en internationale softwarebedrijven. Daarvoor werkte hij als Managing Director van Wolters Kluwer Tax & Accounting Nederland.

Uitbreiding buiten Nederland

Aangezien Fortino Capital groeit, heeft het bedrijf ook het Belgische kantoor uitgebreid, met de benoeming van Jeroen Van Godtsenhoven als Partner en Matthias Kläsener als Operationeel Adviseur voor zowel België als Duitsland.

Van Godtsenhoven bekleedde verschillende leidinggevende posities bij SAS in de Benelux en Duitsland. Meer recent heeft hij als General Manager leidinggegeven aan de EMEA-organisatie van C3 AI en direct bijgedragen aan sterke resultaten en een succesvolle beursgang op de NYSE.

Matthias Kläsener is benoemd tot Operationeel Adviseur voor zowel België als Duitsland. Hij heeft een lange en gedegen ervaring in de IT. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring als senior executive in de software- en informatietechnologie-industrie. Meest recent was hij COO van proALPHA (ERP Software) en CEO van Corporate Planning (CPM software). Zijn uitstekende netwerk in de sector zal van grote waarde zijn voor Fortino Capital.

Terug naar nieuws overzicht