Cisco biedt nieuwe cloud management toepassingen voor netwerken

15-06-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco biedt nieuwe cloud management toepassingen voor netwerken

Cisco heeft zijn visie aangekondigd om IT-teams in staat te stellen slimmer te werken en hun activiteiten te vereenvoudigen met nieuwe innovaties in cloudbeheerde netwerken en uniforme technologie-ervaringen. Cloud Management voor Cisco Catalyst geeft klanten de mogelijkheid om de eenvoud van de Meraki Cloud naar hun bestaande Catalyst-implementaties te brengen. De nieuwe Cisco Nexus Cloud SaaS-aanbieding, mogelijk gemaakt door het Cisco Intersight-platform, vereenvoudigt IT door een door de cloud beheerd platform voor cloudnetwerken te bieden. ThousandEyes WAN Insights zal binnenkort beschikbaar zijn voor Cisco SD-WAN-klanten als de eerste cruciale stap naar het realiseren van de Cisco Predictive Networks-visie.

De huidige zakelijke omgeving is volgens Cisco voorspelbaar onvoorspelbaar. Organisaties zijn afhankelijk van digitale ervaringen om hun personeel productief te houden en ervoor te zorgen dat ze de verwachtingen van klanten en partners overtreffen. Om zakelijke wendbaarheid en veerkracht op te bouwen, hebben IT-teams uniforme oplossingen nodig die een brug slaan tussen de technologieën, locaties, teams en apparaten van een organisatie.

De uitdaging is dat IT-omgevingen overweldigend complex zijn geworden en dat de verwachtingen van gebruikers hoger zijn dan ooit. De verbindingen waarop bedrijven vertrouwen, zijn in aantal en diversiteit toegenomen. Dit heeft geresulteerd in een netwerk en een algehele IT-ervaring die meer gefragmenteerd, minder veilig en steeds moeilijker te schalen is. Om de groeiende complexiteit aan te pakken, levert Cisco een meer uniforme IT-ervaring via cloudgebaseerde, intelligente platforms zo meldt Cisco.

Cisco maakt Unified IT mogelijk Tijdens Cisco Live, het belangrijkste netwerk- en beveiligingsevenement, onthulde Cisco nieuwe cloudbeheermogelijkheden die een uniforme ervaring bieden in de Cisco Meraki-, Cisco Catalyst- en Cisco Nexus-portfolio's en een nieuw Cisco ThousandEyes-product om WAN-prestaties proactief te voorspellen en te optimaliseren. Deze innovaties benadrukken de strategie van Cisco om klanten de flexibiliteit, veerkracht en productiviteit te bieden die hun bedrijf nodig heeft om te gedijen in het licht van onvoorspelbaarheid door de kracht van cloudbeheerde platforms, aldus Cisco.

"Onze klanten kiezen ervoor om hun bedrijf te runnen op Cisco-technologie omdat we ons op het snijvlak van netwerken, beveiliging en cloud bevinden", zegt Todd Nightingale, EVP en GM, Cisco Enterprise Networking & Cloud. "Wij zijn van mening dat het netwerk de basis vormt voor de moderne onderneming en flexibiliteit moet bieden door middel van eenvoud. Cisco pakt de belangrijkste zorg van onze klanten aan, namelijk het beheren van complexiteit via slimme, gegevensgestuurde platforms die een digitaal bedrijf aandrijven."

Cloud Management

Cisco verbetert zijn netwerkplatforms zodat klanten veilig, logisch en naadloos kunnen overstappen naar meer cloudgebaseerde bedrijfsmodellen zo meldt de leverancier.

Met Cloud Management voor Cisco Catalyst kunnen klanten nu geselecteerde Catalyst Switches monitoren en nieuwe Catalyst Wireless-apparaten beheren via het Meraki-dashboard, waardoor de klantervaring beter zichtbaar en flexibeler is. Klanten van campus- en filiaalnetwerken kunnen nu hun IT-activiteiten vereenvoudigen door het beste in cloudbeheer te combineren met het beste in netwerkhardware.

Verder is er de aankondiging van Cisco Nexus Cloud, een door de cloud beheerd platform dat as-a-service wordt geleverd en de eenvoudigste manier biedt om cloudnetwerken te implementeren, beheren en bedienen. Aangedreven door Cisco Intersight voor eersteklas switching en multicloud-beheer, zal Cisco Nexus Cloud de mogelijkheid voor klanten vergroten om openbare cloud-, private cloud- en edge-computingomgevingen van elke omvang of schaal te beheren. Cisco Nexus Cloud is bedoeld voor beschikbaarheid in de herfst van 2022.

Toekomst

Het aansturen van superieure digitale ervaringen is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Slechte klant- of werknemerservaringen laten blijvende en schadelijke indrukken achter. IT-teams hebben toegang nodig tot oplossingen waarmee ze afstand kunnen nemen vanreagerentot netwerkproblemen en in plaats daarvanproactiefom te voorkomen dat de problemen van invloed zijn op hun bedrijf, aldus Cisco.

Klanten kunnen nu profiteren van Cisco's vooruitgang op het gebied van voorspellende netwerken via Cisco ThousandEyes, een internet- en cloudintelligentieplatform . ThousandEyes WAN-inzichtenis de eerste stap in de richting van het realiseren van de Cisco Predictive Networks-visie, waardoor enterprise-IT kan overstappen van reactieve naar preventieve netwerken, waardoor de operationele efficiëntie wordt verbeterd en de applicatie-ervaring wordt gegarandeerd. Binnenkort waarschuwt ThousandEyes WAN Insights proactief IT-teams voor problemen voordat ze zich voordoen en de gebruikerservaring schaden, met beleidsaanbevelingen en begeleiding voor padoptimalisatie. Naast ThousandEyes' ongeëvenaarde kijk op internetgezondheid en -gedrag, helpt de toevoeging van ThousandEyes WAN Insights klanten om hun internet- en cloudgerichte omgevingen te maximaliseren en vlekkeloze digitale ervaringen te leveren.

Security Edge

Eerder aangekondigd op de RSA-conferentie, onthulde Cisco een uniforme Secure Access Service Edge (SASE)-oplossing . Cisco+ Secure Connect Now is een as-a-service, cloudbeheerde oplossing die beschikbaar is voor klanten via één abonnement. Het biedt klanten een SASE-oplossing die snel kan worden geïmplementeerd en eenvoudig te beheren, waardoor de manier waarop organisaties gebruikers, zaken en applicaties verbinden en beschermen radicaal wordt vereenvoudigd.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud