CoachHub haalt tweehonderd miljoen dollar op

14-06-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

CoachHub haalt tweehonderd miljoen dollar op

CoachHub, een platform voor digitale coaching, heeft een Series C-financieringsronde van 187 miljoen euro (200 miljoen dollar) afgesloten geleid door Sofina en SoftBank Vision Fund 2. De ronde wordt gebruikt om productinnovatie en operaties van CoachHub verder te schalen en tegelijkertijd de wereldwijde uitbreiding van het bedrijf te versnellen.

Slechts acht maanden geleden haalde CoachHub nog een ronde op van 80 miljoen dollar. Deze Series C brengt de totale financiering van het drie jaar oude bedrijf op €310 miljoen. Naast Sofina en SoftBank Vision Fund 2 namen ook bestaande investeerders Molten Ventures, Speedinvest, HV Capital, Signals Venture Capital en Silicon Valley Bank/SVB Capital deel aan de ronde.

Digitale Coaching

De aanzienlijke investeringsronde is te danken aan CoachHub's uitstekende tractie en wereldwijde marktpositie. Het valt samen met een snelle transformatie die de zakelijke opleidingsindustrie doormaakt. Het segment van digitale coaching groeit naar verwachting nog tot 100 keer en de meeste grote organisaties hebben tegen het einde van het decennium digitale coaching op grote schaal geïmplementeerd.

Yanni Pipilis, Managing Partner bij SoftBank Investment Advisers, zegt: "De sector Learning and Development laat een duidelijke trend zien in de richting van de digitalisering en personalisatie van diensten. Het digitale platform van CoachHub is bedoeld om medewerkers op alle niveaus een op maat gemaakte coachingervaring te bieden om zo hun loopbaan vooruit te helpen. We zijn verheugd om samen te werken met Yannis en het CoachHub-team om hun missie om coaching te democratiseren te ondersteunen.”

Deze financieringsronde volgt op de uitbreiding van CoachHub naar de Aziatische markt en de overname van het Franse coachingplatform MoovOne en de Oostenrijkse provider Klaiton Coaching.

Terug naar nieuws overzicht