Fortinet lanceert FortiRecon

14-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Fortinet lanceert FortiRecon

Fortinet heeft de beschikbaarheid bekendgemaakt van FortiRecon. Hierbij gaat het om een Digital Risk Protection Service (DRPS) die gebruik maakt van een combinatie van machine learning, automatisering en ondersteuning door de beveiligingsexperts van FortiGuard Labs. De oplossing helpt organisaties volgens Fortinet met het beheer van hun bedrijfsbrede beveiliging en reikt gerichte aanbevelingen aan voor het beschermen van hun merkreputatie, bedrijfsactiva en data.

FortiRecon combineert functionaliteit voor drie beveiligingsdisciplines: External Attack Surface Management (EASM), Brand Protection (BP) en Adversary-Centric Intelligence (ACI). Daarmee kan de oplossing cyberaanvallen al tijdens de verkenningsfase een halt toeroepen en daarmee de risico’s, tijd en kosten rond incidentrespons in een later stadium fors terugdringen.

Voordat cybercriminelen organisaties aanvallen proberen ze zoveel mogelijk informatie over hun doelwit te verzamelen. Aan de hand van deze verkenningen komen zij te weten of zij een organisatie met succes kunnen aanvallen en wat daarvoor nodig is. Ze analyseren de mechanismen voor detectie en incidentrespons, zoeken naar ongepatchte systemen, doen een beroep op social media om meer te weten te komen over het reguliere gedrag van werknemers en doen zelfs onderzoek naar zakelijke partners, recent overgenomen bedrijven en andere externe betrekkingen die kunnen bijdragen aan een succesvolle cyberaanval.

Nu organisaties hun tempo van digitale transformatie opvoeren en gebruikmaken van hybrid IT-architecturen wordt het aanvalsoppervlak steeds verder uitgebreid. Dit maakt het steeds moeilijker voor hen om cyberaanvallen te detecteren en een halt toe te roepen. Vanwege de snelheid waarmee cybercriminelen te werk gaan is de focus van best practices voor cybersecurity verschoven van periodieke evaluaties naar continue monitoring en optimalisatie van de bedrijfsbrede beveiliging

Met FortiRecon biedt Fortinet bedrijven inzicht in de manier waarop cybercriminelen naar hun organisatie kijken. Security-teams, het management, risk managers en compliance-professionals kunnen op die manier de cyberrisico’s op prioriteit indelen en de beveiliging aan aanscherpen. FortiRecon biedt hen uitgebreide ondersteuning op het gebied van monitoring van het aanvalsoppervlak, bescherming van de merkreputatie en informatie over cybercriminele activiteit.

Terug naar nieuws overzicht
Security