Bits of Stock haalt 4,2 miljoen euro op bij Keen Venture Partners en Yellow Accelerator

14-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Bits of Stock haalt 4,2 miljoen euro op bij Keen Venture Partners en Yellow Accelerator

Bits of Stock heeft meer dan 4 miljoen euro opgehaald in een seed-investeringsronde. Bits of Stock zorgt dat gebruikers automatisch bij elke aankoop bij geselecteerde partners een deel van het aankoopbedrag terugkrijgen in de vorm van een fractioneel aandeel. Momenteel is de app beschikbaar in de Verenigde Staten en Nederland. Met de investering breidt Bits of Stock het team en het aanbod verder uit. 

Onder andere het Nederlands-Britse Keen Venture Partners (bekend van Crisp) en het Amerikaanse Yellow Accelerator-programma van Snap Inc. (Snapchat) hebben geïnvesteerd in het bedrijf. Met de financiering wil Bits of Stock het team verdubbelen en ruim 200 nieuwe merken aantrekken. Momenteel maken 60 merken actief gebruik van het platform, waaronder Apple, KFC, Adidas, Levi’s, Popeyes, Spotify en Netflix.

Keen en Snap sluiten aan bij de bestaande groep angel-investeerders waaronder Shane Happach (CEO Mollie), Dick Boer (oud-directeur Ahold), Arun Sundararajan (Professor NYU Stern), David Vismans (CPO Booking.com) en Kalo Bagijn (oprichter Brand New Day en Binck Bank).

Gebruikers van Bits of Stock geven in ruil voor elke dollar in aandelen per maand maar liefst 102 dollar meer uit bij merken die actief zijn op het platform. Dit blijkt uit onderzoek van de NYU Stern Business School. Volgens de studie zorgt een ‘cashback’ beloning van  1 dollar voor slechts 32 dollarcent aan extra uitgaven. In het onderzoek komt naar voren dat motivatie het verschil maakt.

Terug naar nieuws overzicht