CyberArk Ventures start investeringsfonds voor innovatieve cybersecurity-technologie

15-06-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

CyberArk Ventures start investeringsfonds voor innovatieve cybersecurity-technologie

CyberArk zet een internationaal investeringsfonds van 30 miljoen dollar op om de volgende generatie security-technologie te helpen ontwikkelen. CyberArk Ventures moet start-ups ondersteunen die innovatieve technologie hebben bedacht voor toekomstige security-uitdagingen. Hiervoor is een initiële samenwerking aangegaan met vier strategische durfkapitaal-investeerders: Venrock, YL Ventures, Team8 Capital en Merlin Ventures. 

Nu de complexiteit van IT-omgevingen en de dreiging van cyberaanvallen toenemen, ligt de focus van cybersecurity nog sterker op het beschermen van endpoints, netwerken, applicaties en data tegen ongeautoriseerde en onbedoelde toegang. Hierbij moet de locatie van deze ‘assets’ niet uitmaken. CyberArk wil graag ondernemers aansporen nog slimmere technologie hiervoor te ontwikkelen dan de al bestaande oplossingen.

Eerste investeringen afgerond

CyberArk Ventures heeft de eerste investeringen afgerond in drie cybersecurity start-ups al afgerond:

  • Dig Security, dat realtime oplossingen biedt voor het opsporen van bedreigingen voor gegevens die worden gehost in publieke clouds;
  • Enso Security dat zich richt op Application Security Posture Management;
  • Zero Networks, een leverancier van identiteitsgebaseerde microsegmentatie.

Volgende golf cybersecurity-innovatie

"We zijn op zoek naar innovatieve security-startups die lastige problemen oplossen voor hun klanten", zegt Udi Mokady, oprichter, voorzitter en CEO, CyberArk. "Onze eerste drie investeringen richten zich op netwerkbeveiliging, applicatiebeveiliging en databeveiliging. CyberArk Ventures is een natuurlijke evolutie van onze bedrijfsstrategie; het geeft CyberArk een kans om de volgende golf van cybersecurity-innovatie te stimuleren en entrepreneurs met baanbrekende ideeën te ondersteunen."

Behalve met financiering helpt CyberArk Ventures deelnemende bedrijven met go-to-market-ondersteuning, toegang tot CyberArk-technologie, CyberArk Labs-onderzoek, en het CyberArk-management en netwerkmogelijkheden met potentiële partners en klanten. CyberArk Ventures biedt beginnende bedrijven ook begeleiding en feedback om hun productontwerp te verbeteren en zo het product bedrijfsklaar te maken, en introduceert hen bij waardevolle ketenpartners.

Terug naar nieuws overzicht