Mendix: non-profitorganisaties kunnen use case indienen voor wereldwijde hackathon

14-06-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Mendix: non-profitorganisaties kunnen use case indienen voor wereldwijde hackathon

Mendix organiseert op 23 en 24 september MxHacks 2022, een hackathon op vier locaties: Boston, Londen, Rotterdam en Singapore. Voor deze hackathon nodigt Mendix non-profit organisaties wereldwijd uit een technische en/of organisatorische uitdaging in te dienen op basis van een echte use case.

Tijdens de hackathon werken teams op elke locatie aan een challenge van een door Mendix geselecteerde non-profitorganisatie. De hackathon is ook de officiële lancering van Mendix Low-Code for Good. Met dit programma wil Mendix zijn community, platform en middelen samenbrengen voor partijen die een positieve impact willen maken in de wereld.

Positieve impact

Om in aanmerking te komen voor MxHacks, moet de ingediende case 'belangrijke ondersteuning' bieden aan diensten, processen of papierwerk en directe, positieve impact hebben op mensen waar de nonprofit organisatie zich op richt. De hackathon moet relevante digitale oplossingen opleveren, zoals mobiele apps die vluchtelingen een beveiligde digitale identiteit geven of mensen in dunbevolkte gebieden helpen gemakkelijk in contact te komen met een arts voor een gezondheidscheck. Non-profitorganisaties kunnen hun uitdaging vóór 1 juli indienen.

Naast een innovatieve oplossing voor een echte use case, krijgen de geselecteerde non-profitorganisaties een standaard Mendix-licentie van drie jaar voor één app met een onbeperkt aantal gebruikers en een cloud resource-pakket. Bovendien dekt de gekozen implementatiepartner 90 procent van de implementatiekosten, terwijl de non-profitorganisatie verantwoordelijk is voor 10 procent.

Non-profitorganisaties kunnen vóór 1 juli 2022 hun uitdaging indienen door een e-mail te sturen naar [email protected] De vereiste informatie omvat: de missie en doelen van de non-profit, de doelgroep die ondersteuning nodig heeft en een beschrijving van het probleem dat wordt aangepakt (maximaal 500 woorden). Verder moeten de locatie, contactgegevens en eventuele aanvullende relevante informatie worden verstrekt.

Terug naar nieuws overzicht