Martijn Kregting - 13 juni 2022

Vortex Capital Partners investeert in Health Cloud Initiative

Vortex Capital Partners investeert in Health Cloud Initiative image

Twee EPD's (elektronische patiëntendossiers) voor de ggz en paramedische zorg worden ondergebracht in het platform Health Cloud Initiative (HCI). Vortex Capital Partners heeft hiervoor kapitaal beschikbaar gesteld. De krachtenbundeling van de twee merken moet de innovatieve slagkracht ervan vergroten.

Met een buy-and-build strategie wil het nieuwe samenwerkingsverband sneller groeien en een kwalitatieve consolidatieslag maken. Zo denkt HCI de behoefte aan innovatie van zorgverleners te ondersteunen en hoopt het als voorloper in te spelen op continue veranderende wet- en regelgeving in de zorg. Voor Vortex is het de eerste investering in softwaretoepassingen voor de zorgsector.

Eric de Boer - initiatiefnemer van HCI en oprichter van Incura - ontwikkelde het EPD vanuit persoonlijke drijfveren, nadat hij zag tegen welke problemen zijn vrouw - een logopedist - aan liep. Nederlandse zorgverleners besteden gemiddeld 30 procent van hun werktijd aan de administratie, terwijl de druk op de zorg juist steeds groter wordt. Iedereen voelt volgens De Boer de druk toenemen van continue veranderende wet- en regelgeving.

Administratieve lasten minimaliseren

"Binnen Health Cloud Initiative is de belangrijkste doelstelling om door middel van eenduidige software de zorg ongecompliceerd te maken en gelijktijdig administratieve lasten te minimaliseren. Zo kunnen we helpen de wachtlijsten in de zorg te verkorten en zorgverleners in staat stellen meer aandacht aan de behandeling van de patiënt te geven. Hiermee maken we de zorg in Nederland beter.”

Momenteel werken er ruim 7.500 zorgverleners met de producten van Health Cloud Initiative. Samen dienen zij meer dan 500 miljoen euro aan declaraties in per jaar. HCI heeft met een team van meer dan 45 medewerkers het platform gebouwd waarvan inmiddels meer dan 2 miljoen Nederlandse patiënten gebruik hebben gemaakt.

HCI heeft het streven de komende jaren 20.000 zorgverleners te ontzorgen door administratieve handelingen te beperken. De groep stelt zich ten doel door middel van een buy-and-build strategie versneld deze beoogde schaal te creëren. In het afgelopen jaar heeft HCI al vier overnames gerealiseerd. Naast Incura en CRS betreft het de klantenportfolio’s van twee softwarebedrijven. HCI bedient een breed aantal disciplines en is naar eigen zeggen marktleider in de vrijgevestigde GGZ en paramedische werkvelden zoals de logopedie. Daarnaast stelt HCI sterk te groeien bij grote praktijken en instellingen.

Twee EPD's (elektronische patiëntendossiers) voor de ggz en paramedische zorg worden ondergebracht in het platform Health Cloud Initiative (HCI). Vortex Capital Partners heeft hiervoor kapitaal beschikbaar gesteld. De krachtenbundeling van de twee merken moet de innovatieve slagkracht ervan vergroten.

Eenvoudige administratie en nieuwe functionaliteiten voor zorgverleners in de GGZ en paramedie (fysiotherapie, oefentherapie, logopedie, ergotherapie en diëtetiek) zijn belangrijk om een hoge kwaliteit van zorg te kunnen blijven bieden. Ook wordt de behoefte voor multidisciplinaire samenwerking tussen zorgverleners steeds groter, wat het HCI-platform op een innovatieve manier faciliteert, stelt Joost Moerland van Vortex Capital Partners.

"De investering in Health Cloud Initiative is onze eerste investering in software voor de zorg, een sector waar we al langer met veel belangstelling naar kijken. We associëren ons sterk met de visie van Eric om met dit initiatief schaal te creëren, om zo toekomstbestendige software te kunnen leveren die een efficiëntere zorg zal faciliteren. De voordelen van krachtenbundeling voor de aangesloten labels zijn reeds goed zichtbaar. We kijken met veel vertrouwen en enthousiasme uit naar de verdere groeistappen van HCI."

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024