Redactie - 13 juni 2022

Cybersecurity trainingsplatform Hoxhunt krijgt kapitaalinjectie

Cybersecurity trainingsplatform Hoxhunt krijgt kapitaalinjectie image

Cybersecurity-trainingsplatform Hoxhunt , het snelst groeiende SaaS-bedrijf van Finland volgens Deloitte, heeft aangekondigd dat het 40 miljoen dollar heeft opgehaald in zijn Series B-ronde onder leiding van het in New York gevestigde Level Equity Management, samen met deelname van bestaande investeerder Icebreaker.vc. De nieuwe financiering zal de ontwikkeling van Hoxhunt's geavanceerde technologie ondersteunen en de groei in nieuwe markten, met name Noord-Amerika, versnellen.

Hoxhunt maakt van goede cyberbeveiliging van e-mail een gewoonte. Het gegamificeerde platform van Hoxhunt beloont werknemers voor het rapporteren van gesimuleerde en echte e-mailbedreigingen, waarbij machine learning wordt gebruikt om miljoenen geïndividualiseerde phishing-simulaties te creëren. Hoxhunt verlicht de last voor beveiligingsteams die, geholpen door een elite klantensuccesteam, met één druk op de knop hele organisaties kunnen bijscholen met ongekende betrokkenheidspercentages.

Cybercriminaliteit vertegenwoordigt een steeds erger wordende pandemie die wereldwijde bedrijven biljoenen dollars per jaar kost. E-mail is de belangrijkste overdrachtsvector, aangezien 90% van alle inbreuken, van ransomware tot zakelijke e-mailcompromissen, worden geïnitieerd door een phishing-e-mail. Hoxhunt keert het tij tegen phishing-aanvallen met baanbrekende innovatie. Hun ongekende resultaten worden ondersteund door harde gegevens en lovende getuigenissen van partners zoals Microsoft en Deloitte, en klanten zoals DocuSign, G2 en een aantal overheidsinstanties.

“E-mail is de grootste bedreiging voor de beveiliging van ondernemingen; daarom is de menselijke natuur de belangrijkste cyberbeveiligingsuitdaging om op te lossen, in plaats van steeds betere muizenvallen te bouwen aan de technische perimeter”, zegt Hoxhunt CEO Mika Aalto . “Ons first-to-market-platform maakt meetbare gedragsverandering en culturele transformatie mogelijk. Onze fundamenteel andere aanpak combineert gepersonaliseerde en hyperrealistische training, aangepast aan ieders vaardigheid, rol, locatie en taal.”

De markt voor cyberbeveiliging heeft de afgelopen twee jaar een explosieve groei doorgemaakt. Volgens Cybersecurity Ventures zullen de uitgaven voor cyberbeveiliging naar verwachting groeien van 262,4miljard dollar in 2022 tot 458,9 miljard dollar in 2025, waarbij strengere regelgevende en verzekeringsdruk leiden tot hogere uitgaven voor bewustzijn. Tegelijkertijd voorspelt Cybersecurity Ventures datde kosten van cybercriminaliteit tegen 2025 zullen stijgen tot 10,5 biljoen dollar per jaar.

"Er is een enorm groeipotentieel in de categorie bewustzijn van cyberbeveiliging, waarin we bij Level Equity Partners graag opnieuw investeren met Hoxhunt, die we zien als de beste in zijn klasse op het gebied van innovatie, productontwerp en leiderschap", zegt Sarah. Sommer, mede-oprichter en partner bij Level Equity Management. “In slechts twee jaar tijd is het aantal cybersecurity-eenhoornbedrijven gestegen van 6 naar meer dan 50, maar te weinig leveranciers van beveiligingsbewustzijn. Beveiligingstraining op het volgende niveau biedt een enorme kans op het gebied van ROI en, nog belangrijker, goed doen voor de wereld.”