KPN, NL-ix komen met Elastic Interconnect

10-06-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

KPN, NL-ix komen met Elastic Interconnect

KPN en internet exchange NL-ix introduceren een nieuwe dienst voor grootzakelijke klanten: Elastic Interconnect. De dienst valt onder het Secure Networking-portfolio van KPN en maakt het organisaties volgens KPN mogelijk om direct, snel en veilig verbinden te maken met applicaties die op het publieke internet en buiten het bedrijfsnetwerk worden gehost.

Zo’n 95 procent van al het internetverkeer van Nederlandse organisaties is afkomstig van zo’n 2400 bij NL-ix aangesloten netwerken. Daaronder vallen ook de drie grootste Cloud Service Providers: Microsoft Azure, Amazon Web Services (AWS) en Google Cloud. Door deze directe verbinding, die doorgaans toebehoort aan internet services providers (ISP’s) wordt het verkeer van en naar deze applicaties afgeschermd van het ‘normale’ internetverkeer. Hiermee verzekeren organisaties zich volgens KPN van end-to-end veiligheid, betrouwbaarheid, performance en flexibiliteit.

Directe controle over internetverkeer

KPN heeft Elastic Interconnect ontwikkeld in samenwerking met NL-ix, onderdeel van KPN. Organisaties krijgen met de nieuwe oplossing directe controle over hun internetverkeer door een directe, snelle en veilige verbinding, aldus de Nederlandse telecomaanbieder Zo kunnen organisaties onder meer specifiek verkeer afschermen van het openbare internet.

Ook zouden organisaties met de oplossing verzekerd zijn van goede performance en krijgen ze zeer hoge betrouwbaarheidsgaranties waardoor hun data en applicaties goed bereikbaar zijn en blijven. Bovendien biedt de dienst realtime en historisch inzicht in het verkeer waardoor eventuele problemen sneller kunnen worden opgespoord en opgelost.

Enorme versnelling in digitalisering

"Door de enorme versnelling die we zien in digitalisering worden verbindingen met applicaties die op verschillende locaties en netwerken draaien steeds belangrijker voor grootzakelijke organisaties", aldus Jilles Limburg, directeur KPN Grootzakelijk. "Het is ook cruciaal dat deze verbindingen optimaal gecontroleerd en veilig zijn. Met het toevoegen van Elastic Interconnect aan ons Secure Networking portfolio zijn we in staat om organisaties op een extra veilige en gecontroleerde manier data en applicaties te laten gebruiken."

Met Elastic Interconnect ontsluit NL-ix 2400 publieke netwerken voor de zakelijke klanten van KPN. "Het traditionele internet kent geen ownership en geeft geen zekerheid in performance of veiligheid", zegt Jan Hoogenboom, directeur NL-ix. Met Elastic Interconnect is dat er wél. Organisaties krijgen zo inzicht en grip op de verkeerstromen, ook als deze buiten het eigen datacenter of de eigen cloud-omgeving draaien."

Terug naar nieuws overzicht
Security