Redactie - 10 juni 2022

Thinkwise viert twintigste verjaardag

Thinkwise viert twintigste verjaardag image

Thinkwise viert zijn twintigste verjaardag. Op vrijdag 10 juni geniet het voltallige personeel en hun partners van een zomerfeest op het strand in Scheveningen. In de loop van dit jubileumjaar volgen er nog acties en evenementen voor klanten en partners.

Twintig jaar geleden was de doelstelling van Thinkwise oprichters Robert van der Linden en Victor Klaren om een oplossing te bieden aan bedrijven die worstelden met de starheid van traditionele software. Die bedrijven merkten dat de snelle opkomst van nieuwe technologieën ervoor zorgde dat hun (maatwerk)software steeds sneller opnieuw ontwikkeld moest worden. Dat kost tijd, geld en het zorgt voor stilstand. Het idee voor een nieuwe manier van softwareontwikkeling was geboren: modelgedreven low-code software, die niet aan veroudering onderhevig is. Vandaag de dag doet Thinkwise dat nog steeds door bedrijven een platform te bieden waarmee ze flexibele en toekomstbestendige softwareoplossingen kunnen creëren.

Thinkwise CEO Pieter-Paul van Beek: “Ik ben sinds januari dit jaar CEO bij Thinkwise, dus pas kort onderdeel van deze 20-jarige historie. Het is een prachtig bedrijf met meer dan 150 gepassioneerde medewerkers met ontzettend veel kennis. We hebben een revolutionaire kijk op de manier waarop software gemaakt wordt. Daardoor blijft die software technologisch up-to-date en veroudert niet. Dat is uniek en veel mensen vinden het moeilijk te geloven. Maar onze partners en klanten zullen unaniem bevestigen dat het écht zo is. In de toekomst gaan die partners ook een steeds centralere rol spelen. We gaan ze trainen zodat zij zelfstandig projecten kunnen draaien bij klanten met ons Thinkwise Platform.”

Medeoprichter en chief visionary officer Victor Klaren over de toekomst van Thinkwise: “De afgelopen twintig jaar hebben we een geweldig bedrijf opgebouwd rond ons platform, waarmee bedrijven op een duurzame manier software kunnen ontwikkelen, zonder technologische veroudering. Duurzaamheid wordt in de toekomst alleen nog maar belangrijker. Zo werken we aan de verlaging van het resourcegebruik van onze software; denk daarbij bijvoorbeeld aan het beperken van de serverbelasting. Daarnaast zetten we, net zoals de meeste organisaties, volop in op duurzaamheid: elektrisch vervoer, paperless office, thuiswerken. Verder wordt ook onze Thinkwise Guarantee, het Thinkwise garantieplan, verder ontwikkeld en gaan we verder met onze internationale expansie. Maar vooral gaan we van dit jubileumjaar natuurlijk een echt feestjaar maken.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024