Access42 en Salt Security kondigen samenwerking aan

09-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Access42 en Salt Security kondigen samenwerking aan

Access42 en Salt Security hebben een samenwerking aangekondigd. Op basis van deze samenwerking kan Access42 zijn securitydiensten verder uitbreiden en Salt Security zijn positie in de Benelux verder uitbouwen.

Acces42 komt vanwege haar offensieve diensten, zoals pentesting, veel in aanraking met Application Programming Interfaces (API’s). Hierdoor had het securitybedrijf naar eigen zeggen behoefte aan een solide oplossing die real-time monitoring op alle API endpoints biedt. Salt Security levert een dergelijke oplossing, dankzij haar API Protection Platform, waarmee geautomatiseerde API detectie en remediation insights over de gehele lifecycle mogelijk wordt gemaakt. Hierdoor worden API’s versterkt, voor en na de release, en krijgen klanten de meest robuuste API attack preventie binnen de industrie.

Volgens Access42 is de beveiliging van API’s een belangrijk punt van zorg geworden omdat er de laatste jaren steeds meer entry points zijn bijgekomen, die vaak wijdverspreid in de netwerkarchitectuur en de Cloud zijn geïntegreerd. Hierdoor is het plaatsen van een firewall voor een server niet langer voldoende om alle entry points te beschermen.

De reden dat API aanvallen lastiger te controleren zijn, is dat ze opereren op basis van een reeks gerelateerde events. Traditionele oplossingen bekijken events één voor één, waardoor ze vaak niet in staat zijn om alle API dreigingen te detecteren of te blokkeren. Daarentegen biedt het API Protection Platform van Salt Security automatisch inzicht in al het API verkeer, waardoor API aanvallen onmiddellijk geëlimineerd kunnen worden.

Terug naar nieuws overzicht
Security