Chinese uitgaven cloudinfrastructuurdiensten groeien 21 procent in Q1

13-06-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Chinese uitgaven cloudinfrastructuurdiensten groeien 21 procent in Q1

De uitgaven voor cloudinfrastructuur-diensten in China zijn jaar op jaar met 21 procent gestegen tot 7,3 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2022. Dat is 1,3 miljard dollar meer dan in Q1 2021 en is goed voor 13 procent van de wereldwijde uitgaven voor cloudinfrastructuur.

Hoewel de uitgaven volgens marktonderzoeker Canalys onder de verwachtingen lagen, blijft China de belangrijkste groeimarkt. Sinds maart 2022 heeft een heropleving van COVID-19 de levering van zowel nieuwe als lopende projecten belemmerd, wat heeft geleid tot een daling van de totale omzet in de Chinese markt voor cloudinfrastructuurdiensten. Maar met versnelde implementaties als gevolg van China's nieuwe infrastructuurplannen en de steeds urgentere behoefte aan de digitale transformatie van ondernemingen, benutten cloudserviceproviders nog steeds nieuwe kansen voor hun infrastructuurdiensten.

De marktleiders in China bleven ongewijzigd in het eerste kwartaal van 2022, met als top vier leveranciers van cloudservices Alibaba Cloud (omzetaandeel 36,7%, +12% groei), Huawei Cloud (18% omzetaandeel, 11% groei), Tencent Cloud (15,7% omzetaandeel, lichte daling) en Baidu AI Cloud (8,4% omzetaandeel, 43% groei). Deze vier grootste providers hebben geprofiteerd van de uitbreiding van het cloudgebruik en waren goed voor 79 procent van de totale uitgaven in China, een stijging van 19% op jaarbasis.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud