Qualys voegt Custom Assessment and Remediation  toe aan Cloud Platform

09-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Qualys voegt Custom Assessment and Remediation toe aan Cloud Platform

Qualys heeft vandaag meer bekendgemaakt over Qualys Custom Assessment and Remediation, waarbij het Qualys Cloud Platform wordt opengesteld om beveiligingsarchitecten toegang te geven tot aangepaste scripts die met andere Qualys-oplossingen kunnen worden geïntegreerd. Deze nieuwe oplossing zorgt voor een snellere reactietijd doordat beveiligingsteams workflows kunnen inrichten, aangepaste applicaties kunnen beveiligen en onmiddellijk actie kunnen ondernemen tegen bedreigingen zoals zero-day aanvallen, waardoor de druk op IT-teams afneemt.

Wanneer bedreigingen toeslaan, moeten beveiligingsteams snel hun applicaties van derden en de eigen aangepaste applicaties kunnen detecteren, beoordelen en herstellen. Een typische reactie is het genereren van nieuwe out-of-band processen en aangepaste scripts die de beveiligingsteams voor honderden of duizenden applicaties en endpoints moeten uitrollen met behulp van een scala aan technieken en ITSM-tools. Deze aanpak zorgt wel voor een blinde vlek vanuit een standpunt van auditing en tracking, en heeft een negatief effect op het reactievermogen.

Qualys Custom Assessment and Remediation stelt het Qualys Platform open voor beveiligingsarchitecten, die daar aangepaste scripts in populaire scripttalen, door gebruikers gedefinieerde opties en automatisering kunnen maken, geïntegreerd binnen bestaande programma's om snel bedreigingen te kunnen beoordelen, erop te reageren en ze te herstellen in uw wereldwijde hybride omgeving.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, Security
Cloud