Witold Kepinski - 08 juni 2022

Peter Mous wordt nieuwe CEO Centric

Peter Mous wordt nieuwe CEO Centric image

Peter Mous gaat met ingang van 1 juli 2022 aan de slag als CEO van Centric en volgt Johan Taams op. Mous, nu nog niet-uitvoerend bestuurslid van Centric (one-tier board), heeft als bestuurder en adviseur een ruime ervaring bij onder andere IBM, Ortec Data Science en ICTOffice. Het bestuur van Centric wint hierover advies in bij de Ondernemingsraad. Eerder was bekend dat de uitvoerende directie olv Johan Taams van Centric is opgestapt.

Centric meldt in een persbericht:

Taams en CFO Patrick Rosengarten hebben een andere opvatting over het te voeren beleid dan de andere drie bestuursleden van Centric. Om die reden vertrekken beide bestuurders. Zij doen dit in goed overleg en zullen hun taken zorgvuldig overdragen.

Rosengarten blijft tot 1 oktober 2022 actief in functie. Bekendmaking van de opvolging van Rosengarten als CFO volgt binnenkort. Het bestuur van Centric heeft waardering voor de inzet en betrokkenheid van Taams en Rosengarten.

Naast Mous zijn voorzitter Louis Luijten en Aike Schoots bestuurslid. Sinds begin vorig jaar kent Centric een nieuwe governance. De aandeelhouder is sindsdien geen bestuurder of commissaris van Centric. Centric is een solide onderneming waarvoor 3.700 enthousiaste professionals werken.

Mous zet de strategie van Centric voort om dicht om klanten heen werkzaam te zijn en begeleidt klanten als guiding-partner steeds intensiever naar succes. Met uitgebreide marktkennis, technologische expertise en inzichten in de ontwikkelingen in verschillende sectoren is Centric hiervoor in een unieke positie. Mous: “Die positie willen we verder uitbouwen door nog meer klanten te bedienen, in Nederland maar ook in de Europese landen waar we al actief zijn”.

Centric onderscheidt zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners door diepgaande IT-kennis te koppelen aan jarenlange ervaring met branchespecifieke processen in de overheid, supply chain en financiële sector. Dit onderscheidend vermogen is terug te vinden in de vier hoofdactiviteiten van Centric: Software Solutions, IT Outsourcing, Business Process Outsourcing en Staffing Services.

Hiernaast investeert Centric intensief in: Mensen, Cloud, Big Data/Artificial Intelligence en Security. Centric biedt klanten gekwalificeerde en enthousiaste professionals, doeltreffende technologische oplossingen en hoogwaardige IT-diensten en administratieve services. Mous: “Zo zorgen we ervoor dat organisaties zich volledig op hun kerntaken kunnen richten, efficiënter werken en beter presteren.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024