Redactie - 08 juni 2022

Verizon Business benoemt Sowmyanarayan Sampath tot Chief Executive Officer

Verizon Business benoemt Sowmyanarayan Sampath tot Chief Executive Officer image

Verizon heeft Sowmyanarayan Sampath met ingang van 1 juli 2022 benoemd tot Executive Vice President en CEO van Verizon Business. Hiermee volgt hij Tami Erwin op, die tot eind 2022 de rol van strategisch adviseur van de CEO op zich zal nemen. Sampath zal rechtstreeks rapporteren aan Hans Vestberg, voorzitter en CEO van Verizon.

Sampath kwam in 2014 bij Verizon en is momenteel Chief Revenue Officer voor Verizon Business. Gaandeweg heeft Sampath verschillende functies bekleed bij Verizon. Hij trad in dienst als SVP van Business Transformation waarbij hij het bedrijfsmodel van Verizon transformeerde en aan de wieg stond van Network Transformation en OneFiber. Als Chief Product Officer voor zowel de consumenten- als de bedrijfsdivisie gaf hij leiding aan gedeelde initiatieven op het gebied van networking, IoT, next-generation video en de ontwikkeling van het 5G-productportfolio. Bij Verizon Media Group was Sampath werkzaam als Chief Financial Officer, gericht op strategie en transformatie, voordat hij President Global Enterprise werd. In deze rol stond hij aan het hoofd van de commerciële lancering van Verizons 5G-netwerken en MEC-oplossingen (multi-access edge computing).

Sampath volgt Tami Erwin op, die de functie als Verizon Business CEO bekleedde sinds 2019. Nog voor haar huidige functie speelde ze een belangrijke rol in de ontwikkeling en groei van Verizon's wireline en wireless business segmenten. Daarvoor leidde ze de activiteiten van Verizon Wireless en gaf ze leiding aan Verizon Fios, het grootste particuliere en commerciële glasvezelnetwerk van de VS. Eerder in haar carrière was ze Chief Marketing Officer van Verizon Wireless en leidde ze de westelijke regio van het bedrijf van de vierde plaats naar de eerste plaats.