SUSE annonceert nieuwe open source cloud-native oplossingen

08-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

SUSE annonceert nieuwe open source cloud-native oplossingen

Open source specialist SUSE heeft nieuwe innovaties naast haar visie om zeer veilige infrastructuuroplossingen te creëren om de digitale transformatie van bedrijven mogelijk te maken. De aankondigingen op de SUSECON Digital onderstrepen de ambitie om de kracht van open source-innovatie te benutten om de best mogelijke bedrijfsomgevingen te bouwen, aldus SUSE.

De nieuwste technologie-upgrades van SUSE zullen de automatisering stimuleren en zich richten op het verhogen van de beveiliging, overal - in de drie kernoplossingsgebieden: bedrijfskritische Linux (BCL), Enterprise Container Management (ECM) en Edge, zo belooft SUSE.

Geconfronteerd met een toename van aanvallen op de supply chain en toenemende zorgen over containerbeveiliging, moeten bedrijven innoveren zonder onderbreking. Verder, met het industriële internet der dingen dat als een belangrijk segment opkomt, introduceert de opkomst van de edge-implementaties een breder aanvalsoppervlak. De toename van potentiële aanvallen - of het nu in het datacenter, de cloud of aan de rand is - vereist dat bedrijven de beveiliging van hun infrastructuuroplossingen opnieuw beoordelen en afdwingen.

"Consumenten eisen robuustere softwareoplossingen vanwege de omvang en omvang van beveiligingsaanvallen", zegt Melissa Di Donato, CEO van SUSE. "Onze klanten hebben uitgebreide en veilige oplossingen nodig om elke fase van hun digitale transformatie te ondersteunen: ze vragen om multi-cluster, multi-cloud-oplossingen om hun hele bedrijf te ondersteunen. De aankondigingen van vandaag benadrukken ons vermogen om aan de kritieke behoeften van onze klanten te voldoen, terwijl het leveren van oplossingen waarop ze nu en in de toekomst kunnen vertrouwen."

Linux

SUSE introduceert een nieuwe release van zijn Linux-codebasis, SUSE Linux Enterprise 15 Service Pack 4 (SLE 15 SP4), die klanten de voordelen biedt van het gebruik van een van 's werelds veiligste enterprise Linux-platforms.

Hoogtepunten van SLE 15 SP4 zijn onder meer:

SLSA 4-compliance toevoegen aan bestaande beveiligingscertificeringen: SLE 15 SP4 is de eerste Linux-distributie die pakketten levert onder de veeleisende Google SLSA-standaard, waarbij duidelijk een SLSA Level 4 Compliant Supply Chain wordt toegevoegd die helpt beschermen tegen de toenemende softwarebeveiliging en supply chain-bedreigingen waarmee klanten worden geconfronteerd vandaag.

Confidential computing verandert gegevensbescherming in de cloud: Nieuw bij SLE 15 SP4 is de bescherming van gegevens die in gebruik zijn, ook in het hoofdgeheugen of in CPU-registers, waardoor gebruikers veilig gevoelige gegevens in de cloud kunnen verwerken. Voortbouwend op een lange geschiedenis van upstream-samenwerking, is SLE 15 SP4 de eerste Linux-distributie die AMD SEV-ES (Secure Encrypted Virtualization-Encrypted State) host- en gastmodi ondersteunt, waardoor klanten extra beveiligingsversterkende VM-isolatie kunnen selecteren. Met vertrouwelijke computing voor de cloud bieden SUSE, AMD en Google Cloud klanten de mogelijkheid om gegevens veilig te verwerken, hun migratie te versnellen en ervoor te zorgen dat hun cloudworkloads worden beschermd tegen aanvallen op afstand, privilege-escalatie en kwaadwillende insiders. Dit strekt zich uit tot de workloads die de strengste beveiliging en compliance vereisen.

Uitbreiding naar de cloud-native wereld: voor cloud-native en edge-omgevingen werkt SUSE samen met NVIDIA om maximale prestaties en beschikbaarheid te leveren. Met NVIDIA's recente release van zijn open source GPU-kernelmodusstuurprogramma, is SLE 15 SP4 de eerste grote Linux-distributie die het levert, waarbij GPU-versneld computergebruik in de cloud, datacenter en edge wordt gestroomlijnd met een veilige softwaretoeleveringsketen en uitmuntende ondersteuning.

Veerkracht met slimmer beheer voor Linux-domeinen : SUSE Manager 4.3 biedt de mogelijkheid om het beheer van alle gemengde Linux-clients te vereenvoudigen, met gecentraliseerde rapportage, beheer en monitoring vanaf één console, inclusief omgevingen met beperkte middelen, zoals edge-implementaties.

Ontworpen voor SAP-servicebeheer : SUSE presenteert Trento, ontworpen om de complexiteit te verminderen en workloads in de cloud te beschermen, als onderdeel van de SUSE Linux Enterprise Server voor SAP-toepassingen. Trento verzekert de integriteit en veiligheid van de SAP Applications-omgeving van een klant door continu best practices af te dwingen en systeemconfiguraties te valideren, op de grote hyperscalers zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google Cloud Platform.

Enterprise Container Management

Voortbouwend op de beschikbaarheid van SUSE NeuVector 5.0 en SUSE Rancher 2.6.5 vorige maand, die ondernemingen samen in staat stellen hun hybride cloudapplicaties gemakkelijk te beveiligen, blijft SUSE investeren in zijn containeroplossingen met updates die de mogelijkheden van SUSE Rancher verbeteren en beveiligen, waaronder:

Op ontwikkelaars gerichte oplossingen : de acceptatie van Rancher Desktop is met meer dan 300% gegroeid sinds de release van 1.0 in januari. De 1.6-release biedt klanten nieuwe dashboardmogelijkheden, waaronder gebruiksvriendelijke vervolgkeuzefuncties en een nieuwe opdrachtregeltool genaamd rdctl die opdrachtregeltoegang tot GUI-functies mogelijk maakt. Deze helpen gebruikers met taken zoals scripting (voor automatisering, CI/CD), probleemoplossing en beheer op afstand, evenals verbeterde functionaliteit voor de gebruikerservaring.

Robuuste containeropslag : Longhorn 1.3 levert verbeterde API met behulp van Kubernetes CRD's, waarmee Longhorn-instellingen kunnen worden aangepast via op kubectl en GitOps gebaseerde tools. Klanten profiteren ook van het nieuwe Storage Area Network, dat de prestaties van opslagreplicatie versnelt via speciale NIC's, ondersteuning voor volumeklonen die omgevingen dupliceert, en permanente gegevens voor het schalen, testen en valideren van cloud-native apps.

Uitgebreide partneroplossingen : SUSE Rancher ondersteunt nu IBM Z-omgevingen, waardoor IBM Z-klanten kunnen profiteren van de nieuwste cloud-native innovatie.

Enterprise-grade beveiliging en certificeringen: Voortbouwend op de beveiligingsverbeteringen die vandaag en onlangs op KubeCon zijn aangekondigd , is SUSE van plan later dit jaar een nieuwe Rancher-editie uit te brengen met extra enterprise-beveiliging en compliance-mogelijkheden om direct te voldoen aan de veranderende behoeften van gereguleerde zakelijke klanten en de overheid. organisaties.

Edge

Met naar verwachting 75 miljard apparaten die in 2025 online zullen zijn, speelt SUSE in op de behoefte van bedrijven om aan de rand te implementeren met nieuwe verbeteringen aan SUSE Edge, een 100% open source-oplossing die gebruikmaakt van K3s, SLE Micro en andere opslag- en containersystemen. beveiligingselementen die speciaal zijn gebouwd voor uitdagende edge-omgevingen.

SUSE Edge integreert naadloos beveiliging in de drie beheerlagen die nodig zijn voor een betrouwbare en schaalbare oplossing (levenscyclus van applicaties, Kubernetes-levenscyclus en besturingssysteem). Hoogtepunten zijn onder meer:

Beheer op schaal: SUSE Edge ondersteunt elke branche en stroomlijnt activiteiten zodat klanten duizenden ziekenhuizen, restaurants en winkels kunnen aanpassen en beheren als onafhankelijke edge-locaties vanaf één centrale locatie.

De toekomst van het industriële IoT aanpakken: SUSE Edge stelt productie- en industriële bedrijven in staat om edge-applicaties in te zetten die voorspellend onderhoud en analysewaarde ondersteunen, naast de auto-industrie met kritieke edge-ondersteuning die nodig is om intelligente voertuigen naar de volgende grens te brengen.

Eenvoudige en gemakkelijke implementatie van het besturingssysteem: SUSE Edge biedt klanten de mogelijkheid om doorlopende beveiliging te beheren met live patching. Klanten kunnen ook profiteren van nieuwe feature-en-functionaliteitsupdates die cruciaal zijn om het concurrentievoordeel voor bedrijfskritieke applicaties te behouden en om de concurrentiewig te vergroten.

Terug naar nieuws overzicht