Redactie - 08 juni 2022

IBM Cloud for Financial Services versterkt met security van Atos

IBM Cloud for Financial Services versterkt met security van Atos image

Atos en IBM kondigen een uitbreiding aan van hun partnerschap rondom IBM Cloud for Financial Services. Dankzij de samenwerking kunnen organisaties die gebruikmaken van IBM Cloud for Financial Services profiteren van de Cloudsecurity expertise van Atos.

Dankzij het lokale Security Operations Center (SOC) van Atos, dat in Frankrijk is gevestigd, kan er permanent toezicht worden gehouden op de IBM Cloudinfrastructuur, de data plane en de control plane. Hierdoor krijgen klanten een totaaloplossing die is gebaseerd op meerdere specifieke detectiescenario's, die de detectiestrategieën van IBM aanvullen om nog meer veiligheid te bieden, zo beweren de twee partners.

Door de samenwerking staan alle gegevens en systemen onder bescherming en toezicht in overeenstemming met zowel de EU-richtlijn inzake netwerk- en informatiebeveiliging (NIB), als de Franse nationale militaire programmeerwet (Loi de programmation militaire, LPM). Bovendien worden de SOC-diensten van Atos geleverd in overeenstemming met het PDIS-referentiekader (Security Incident Detection Service Provider), uitgegeven door het Franse nationale agentschap voor cyberveiligheid (ANSSI).

Volgens IBM en Atos is er veel behoefte aan de totaaloplossing omdat er een steeds grotere vraag is naar nieuwe, innovatieve en gepersonaliseerde producten en diensten. Veel financiële organisaties willen hierdoor overstappen naar de Cloud. Echter hebben ze een Cloud nodig die voldoet aan de strenge Europese beveiligings- en compliance verplichtingen. Bedrijven en instellingen moeten daarom kunnen vertrouwen op een beveiligde en vertrouwde Cloud omgeving, om het volledige potentieel van technologische innovatie te benutten.