Total Specific Solutions neemt Pantheon Automatisering over

05-06-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Total Specific Solutions neemt Pantheon Automatisering over

Total Specific Solutions (TSS) heeft per 1 juni Pantheon Automatisering (Heerenveen) overgenomen. Pantheon is een softwareleverancier van bedrijfssoftware voor middelgrote Nederlandse ondernemingen die actief zijn in de productie-, handel- en servicesector. Marktlink begeleidde de overname.

Pantheon Automatisering levert een totaaloplossing voor de bedrijfsprocessen binnen het MKB. Met een team van 130 medewerkers is de organisatie goed voor een jaaromzet van circa 15 miljoen euro. Pantheon voerde de laatste jaren zelf een actieve buy-and-build strategie en nam het laatste decennium meer dan tien kleinere softwareleveranciers over, waaronder Hulst Computersoftware, FreshNG en FMS.

Joost van Haarlem, Portfolio Manager bij TSS, noemt Pantheon een gerenommeerd bedrijf dat zich toelegt op innovatie, continuïteit en klantgerichtheid. "Als klantgeoriënteerd bedrijf ondersteunt Pantheon het MKB met software voor hun bedrijfskritische processen. De visie van Pantheon sluit heel goed aan bij TSS."

Volgende stap

Henk Lankman, voormalig mede-eigenaar en vertrekkend CEO: “In ruim veertig jaar is Pantheon uitgegroeid tot één van de leidende spelers voor ERP- en HRM-software binnen het MKB.. In TSS hebben wij een nieuwe eigenaar gevonden die gelooft in ‘Software for Life’ en ons kan meenemen in een volgende stap. Hiermee waarborgen wij de continuïteit voor het bedrijf, onze klanten en medewerkers. Ikzelf draag met een gerust hart mijn rol over aan Tom van Noort, die samen met het management het bedrijf voortzet als autonoom bedrijf binnen TSS.”

Karel Kramer begeleidde de overname vanuit overnamepartner Marktlink: “Er was veel belangstelling uit binnen- en buitenland voor Pantheon", zegt hij. "Voor de ondernemers was het van belang dat Pantheon terechtkwam bij een partij met oog voor de toekomst, de medewerkers en klanten. In TSS is de partij gevonden waarmee leidende spelers binnen het MKB de volgende stap kan maken."

Pantheon Automatisering is ruim veertig jaar actief en stelt zich nadrukkelijk op als klantenbedrijf. De producten en diensten worden onder één dak ontwikkeld, aangeboden en beheerd. Pantheon Bedrijfssoftware richt zich op productie-, en handelsbedrijven in Nederland in diverse branches, waaronder technische groothandel, food/pharma, AGF-markt, fashion, serviceverlenende handelsbedrijven, assemblerende groothandel en handelsorganisaties in de automotive met tien tot vijfhonderd medewerkers. Pantheon bedient klanten vanuit Heerenveen, Deventer, Woerden en Son.

Terug naar nieuws overzicht