ECN neemt LoRaWAN-operator Techtenna over

03-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

ECN neemt LoRaWAN-operator Techtenna over

Het netwerkbedrijf European Connectivity Networks (ECN), dat gezamenlijk eigendom is van Netmore Group en het infrastructuurbedrijf Polar Structure, neemt de Nederlandse LoRaWAN-operator Techtenna over. De deal omvat zowel de netwerkinfrastructuur als bestaande klantovereenkomsten met bijbehorende abonnementen, en zal naar verwachting de komende jaren bijdragen aan een aanzienlijke sensorgroei in het IoT-netwerk. Dankzij de overname zal Netmore, in haar hoedanigheid van exploitant van LoRaWAN, haar adresseerbare markt aanzienlijk uitbreiden.

Voor het netwerkbedrijf ECN betekent de overname dat de LoRaWAN-gateways van Techtenna direct kunnen worden aangesloten op het al groeiende IoT-netwerk, waardoor de geografische dekking wordt uitgebreid naar het grootste deel van Nederland. Ook zal ECN blijven investeren in het netwerk met als doel een volledige landelijke dekking te realiseren.

Zowel Netmore als ECN profiteren ook van de overname van het bestaande klantenbestand van Techtenna en de potentiële klanten. Het netwerk van Techtenna levert momenteel een aanzienlijk aantal IoT-projecten. Deze projecten, die samen met erkende partijen worden uitgevoerd, zullen naar verwachting een belangrijke bijdrage leveren aan de sensorgroei in het netwerk.

In verband met de overname van Techtenna door ECN heeft Techtenna een aantal concurrentievoordelen en verbeterde mogelijkheden om de markt te bewerken en grote IoT-projecten te lanceren. Netmore en ECN bieden direct grote mogelijkheden voor schaalbaarheid voor Techtenna. Daarnaast wordt de focus op innovatie verder uitgebreid. Verder kan Techtenna, dat voorlopig onder het bestaande merk blijft opereren, met behulp van het versterkte dekkingsaanbod een gespek aangaan met klanten die Europese ambities hebben voor hun oplossingen. 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

overname