Redactie - 03 juni 2022

Menzis selecteert low-code platform van Mendix

Menzis selecteert low-code platform van Mendix image

Mendix heeft bekendgemaakt dat Coöperatie Menzis het low-code platform van Mendix inzet om haar verzekerden te helpen fysiek en mentaal gezond te blijven. Met Mendix kan Menzis een bijdrage leveren op het gebied van gezondheid en preventie en verschillende digitale producten en diensten ontwikkelen die bijdragen aan de gezondheid en leefstijl van haar verzekerden. 

Menzis biedt verzekerden van de merken Anderzorg en VinkVink de mogelijkheid een aanvullende verzekering met bundel af te sluiten. Hiermee krijgen verzekerden tegen bijbetaling toegang tot de premium versies van verschillende toepassingen zoals meditatie-app Headspace, fitness-app Sworkit en Fabulous, een app die helpt bij het aanleren van gezonde gewoontes. Hiermee krijgen verzekerden op een laagdrempelige manier extra tools om aan hun fysieke en mentale gezondheid te werken.

Voor de ontwikkeling van de FysioZelfCheck-app en de bundel gebruikte Menzis het low-code platform van Mendix. Dit was een proces van co-creatie waarbij nauw is samengewerkt met fysiotherapeuten, domeinexperts van Menzis en ontwikkelaars van Mendix-partner Ordina. Inmiddels is de ontwikkelkennis overdragen en heeft Menzis een eigen Mendix ontwikkelteam.