Ctac koopt SAP-consultant Technology2Enjoy

02-06-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Ctac koopt SAP-consultant Technology2Enjoy

Ctac neemt Technology2Enjoy (T2E) over. De Business & Cloud Integrator heeft overeenstemming bereikt over de overname van alle aandelen in T2E. Deze onderneming levert ICT-consultancydiensten voor de toepassing, implementatie en integratie van SAP (Business ByDesign en S/4HANA), Oracle Peoplesoft en Oracle Cloud software. T2E is met name actief als implementatiepartner van SAP Business ByDesign. Het bedrijf is gevestigd in Amstelveen, telt 20 medewerkers en heeft een jaaromzet van circa drie miljoen euro.

“Deze acquisitie past naadloos in onze strategie om de positionering als Business & Cloud integrator te versterken", stelt Pieter-Paul Saasen, CEO van Ctac. "Met het onboarden van Technology2Enjoy breiden we ons ERP-portfolio verder uit en spelen we in op de trend in de markt waarbij organisaties kiezen voor een eenvoudige ERP-kern volgens het principe ‘keep the core clean’. SAP Business ByDesign faciliteert in deze toenemende behoefte naar meer wendbaarheid en effectiviteit en wij voorzien dan ook verdere groei in dit segment van de ERP-markt."

Breder dienstenpalet

Eddy van der Laan, bestuurder van Technology2Enjoy, verwacht als onderdeel van Ctac klanten in de markt van ERP-cloud meer stabiliteit en een breder palet aan ICT-diensten te kunnen bieden. "Ook kunnen we klanten van Ctac in het middensegment met onze expertise op het gebied van SAP Business ByDesign een ERP-cloudoplossing bieden die zichzelf heeft bewezen als gebruiksvriendelijk en innovatief. Onze consultancydiensten op het gebied van Oracle PeopleSoft en Oracle Cloud zijn complementair aan het bestaande ERP-portfolio van Ctac en ook daar verwachten we verder te kunnen groeien. We zien veel mogelijkheden om elkaar te versterken via alle mogelijke vormen van samenwerking. Ctac is daarmee voor ons een logische partij om mee samen te gaan.”

T2E zal vanaf het derde kwartaal van 2022 bijdragen aan de groei van de consultancy- en detacheringsactiviteiten van Ctac. De aankoop zal daarnaast per direct bijdragen aan de EBITDA en winst per aandeel van Ctac. De volledige acquisitie wordt uit eigen middelen betaald: Ctac en zal geen additionele financiering aantrekken of aandelen uitgeven. Van der Laan zal leiding gaan geven aan de SAP Business ByDesign / Oracle PeopleSoft activiteiten binnen Ctac.

Terug naar nieuws overzicht