HPE rapporteert resultaten over het tweede kwartaal 2022

02-06-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE rapporteert resultaten over het tweede kwartaal 2022

HPE heeft de financiële resultaten voor het tweede kwartaal, eindigend op 30 april 2022, bekendgemaakt. De omzet bedraagt 6,7 miljard dollar, een stijging van 0,2% en 1,5% gecorrigeerd voor valuta 2 van dezelfde periode vorig jaar en in lijn met de vooruitzichten. De nettowinst bleef stabiel op 250 miljoen dollar.

"De toenemende interesse van klanten in ons unieke edge-to-cloud-portfolio en ons HPE GreenLake-platform”, zegt Antonio Neri, president en CEO van Hewlett Packard Enterprise. “Ik ben optimistisch dat de vraag sterk zal blijven, gezien de behoeften van onze klanten om hun zakelijke veerkracht en concurrentievermogen te vergroten. We blijven gefocust op het innoveren voor onze klanten en op het gedisciplineerd uitvoeren, zodat we die vraag vertalen in winstgevende groei voor HPE.”

"We zijn bijzonder blij met de veerkracht van onze brutomarges ondanks de inflatie en de voortdurende verstoringen van de toeleveringsketen", zegt Tarek Robbiati, EVP en CFO van Hewlett Packard Enterprise. "Met recordniveaus van hoogwaardige backlog zijn we goed gepositioneerd voor groei in FY22 en daarna, en hebben we vertrouwen in het realiseren van de financiële toezeggingen die we tijdens onze Securities Analyst Meeting afgelopen oktober hebben gedaan."

HPE kondigde in februari aan dat het alle verzendingen naar en verkopen in Rusland en Wit-Rusland stopzetten. Tijdens het tweede kwartaal van 2022 boekte HPE totale kosten van 126 miljoen dollar in verband met de impact van het Ruslandconflict op zijn bedrijfsvoering. "Op basis van een verdere beoordeling van de bedrijfsrisico's en -behoeften hebben we vastgesteld dat het niet langer houdbaar is om de activiteiten in Rusland en Wit-Rusland te handhaven en gaan we door met een ordelijke, beheerste beëindiging van onze resterende activiteiten in deze landen. We verwachten in het derde kwartaal van fiscaal 2022 extra kosten op te nemen in verband met onze beslissing om Rusland en Wit-Rusland te verlaten, maar verwachten niet dat deze kosten materieel zullen zijn", zo meldt HPE,

Terug naar nieuws overzicht
Cloud