Witold Kepinski - 01 juni 2022

IBM moet aan IT-leverancier BMC flink bedrag betalen

IBM moet aan IT-leverancier BMC flink bedrag betalen image

IBM moet aan IT-leverancier BMC 1,6 miljard dollar betalen voor fraude en contractschendingen omdat het gemeenschappelijke klant AT&T verplaatste van BMC-software naar IBM-software. Dit meldt The Register en andere media.

De Amerikaanse districtsrechter Gray Miller heeft hierover een definitieve uitspraak gedaan over een rechtszaak die vijf jaar heeft geduurd. Fraude en contractschending oordeelt de rechter in een zaak die sinds 2017 liep tussen IBM en BMC Software over hun gemeenschappelijke klant AT&T. Daarom moet IBM 1,6 miljard dollar schadevergoeding betalen.

IBM verzorgde al jaren de mainframes van AT&T, maar die draaien sinds 2007 op software van BMC. In 2008 werd er een contract opgesteld tussen de twee om die verhouding vast te leggen, in 2015 werden daar amendementen aan toegevoegd rond outsourcing waarin onder meer stond dat IBM geen gemeenschappelijke klanten naar haar eigen software zou overzetten.

Daar is het een jaar later foutgelopen toen AT&T stappen zette om van de software van BMC naar die van IBM software over te stappen. Daarop trok BMC naar de rechtbank waar het nu grotendeels haar slag thuishaalt.

De rechter volgt niet alle claims van BMC, maar wel dat er sprake is van contractschending omdat de bewuste belofte letterlijk in het contract staat. Ook spreekt de rechtbank van fraude omdat IBM via het outsourcingcontract rechten kon uitoefenen en klanten kon innemen van BMC zonder hen daarvoor te vergoeden.

Tegenover The Register zegt IBM dat het niet akkoord gaat met de veroordeling en dat ze niet gesteund is op feiten of wetten. Het bedrijf is van plan om in beroep te gaan tegen de uitspraak

Lees alles details hier.

In samenwerking met Data News

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024