HP PC divisie zorgt voor meer omzet in het tweede kwartaal 2022

01-06-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HP PC divisie zorgt voor meer omzet in het tweede kwartaal 2022

HP Inc. maakt een netto-omzet in het tweede kwartaal van 2022 bekend van 16,5 miljard dollar. Dat is een stijging van 3,9% (4,9% in constante valuta) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst daalde met 19 procent tot 1 miljard dollar.

"We leverden een solide kwartaal van omzet en non-GAAP EPS-groei, terwijl we aanzienlijk kapitaal teruggaven aan aandeelhouders", aldus Enrique Lores, HP President en CEO. “Gezamenlijk groeiden onze belangrijkste groeiactiviteiten met dubbele cijfers en zorgden ze voor een omzet van 5,6 miljard dollar in de eerste helft van het jaar. Onze consistente prestaties in een volatiele macro-omgeving geven ons vertrouwen in onze plannen om een sterker HP op te bouwen.”

De netto-omzet van Personal Systems bedroeg 11,5 miljard dollar, een stijging van 9% op jaarbasis (een stijging van 11% in constante valuta) met een operationele marge van 6,9%. De netto-omzet van consumenten daalde met 6% en de netto-omzet van Commercieel steeg met 18%. Het totale aantal eenheden daalde met 17%, waarbij notebooks met 23% daalden en desktops met 11%.

De netto-inkomsten van Printing bedroeg 5 miljard dollar, een daling van 7% op jaarbasis (een daling van 6% in constante valuta) met een operationele marge van 19,3%. De netto-omzet van consumenten daalde met 12% en de netto-omzet van Commercial daalde met 4%. De netto-omzet van Supplies daalde met 6% (6% gedaald in constante valuta). De totale hardware-eenheden daalden met 23%, waarbij de consumenteneenheden met 24% daalden en de commerciële eenheden met 17%.

Rusland en Belar

Gezien de COVID-omgeving en de langetermijnvooruitzichten voor Rusland en Belarus, heeft HP besloten om de activiteiten in Rusland stop te zetten en is het bedrijf begonnen met het proces om onze activiteiten volledig af te bouwen. Dat scheelt 1 miljard aan inkomsten in het fiscale jaar 2021, aldus Lores in gesprek met analisten.

Terug naar nieuws overzicht