Zweedse ISV neemt KING Software over

25-05-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Zweedse ISV neemt KING Software over

Björn Lundén, de Zweedse softwareleverancier voor boekhouding en financiële administratie, kondigt een samenwerking aan met de Nederlandse boekhoud-, financiële administratie- en ERP-softwareleverancier KING Software. De overname werd ondersteund door de toonaangevende Europese software-investeerder Main Capital Partners (“Main”). King was ook grotendeels in handen van Main en is aanzienlijk gegroeid onder het eigendom van Main.

KING Software vertegenwoordigt de derde add-on-acquisitie voor de Björn Lundén-groep sinds Main Capital Partners in juli 2021 een meerderheidsinvesteerder werd. Björn Lundén nam TimeKeeper in november 2021 en QLogic in februari 2022 over. Beide Zweedse bedrijven zijn actieve en prominente spelers in de sector voor tijd-, project- en kostenbeheer. Deze nieuwe samenwerking voor het in Nederland gevestigde KING Software vertegenwoordigt Björn Lundén's eerste stap in de Benelux-markt voor boekhouding en financiële administratie.

De gecombineerde groep zal circa EUR 30 miljoen aan inkomsten uit abonnementen genereren in Scandinavië en de Benelux, is winstgevend en heeft een aantrekkelijk groeipercentage. De groep bedient ongeveer 40.000 klanten.

Terug naar nieuws overzicht