Microsoft Store is verrijkt met nieuwe toepassingen

25-05-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Microsoft Store is verrijkt met nieuwe toepassingen

Microsoft kondigt verdere stappen aan om ontwikkelaars te helpen nieuwe klanten te bereiken en te behouden via de Microsoft Store. Het gaat onder andere om innovaties rond Windows Search en Apps Restore.

Windows Search

Wanneer een app wordt vermeld in de Microsoft Store, kunnen Windows Insiders binnenkort Start openen, de naam van een app typen, zoekresultaten van de Microsoft Store bekijken en deze eenvoudig van daaruit installeren zonder af te leiden van hun stroom. Start is een veelgebruikt oppervlak in Windows en meer dan de helft van de klanten zoekt regelmatig vanuit Start. Wanneer klanten zoeken vanuit Start, zoeken ze vaak naar apps, dus Windows Search is een waardevol nieuw kanaal voor het verwerven van Store-apps.

Apps Restore

Zoals Microsoft eerder dit jaar opmerkte , kende de pc-markt de grootste groei in tien jaar. Om het voor klanten gemakkelijker te maken om snel en naadloos over te stappen op hun nieuwe pc, test Microsoft binnenkort een nieuwe functie in het Windows Insider-kanaal waarmee klanten hun apps, die eerder vanuit de Microsoft Store waren geïnstalleerd, automatisch terugzetten op hun nieuwe Windows-apparaat. Dit helpt ontwikkelaars ook om hun klanten te behouden zonder klanten eraan te herinneren hun app opnieuw te downloaden.

Pop-upstore

Met de pop-up store en Microsoft Store-badges kunnen ontwikkelaars eenvoudig apps promoten op elke website, waardoor de installatie-ervaring wordt uitgebreid en vereenvoudigd.

Microsoft is ook verheugd om Microsoft Store-advertenties te introduceren, een nieuw product dat is ontworpen om ontwikkelaars te helpen hun bedrijf te laten groeien door hun apps of games op het juiste moment bij de juiste klanten te krijgen en om Microsoft Store-klanten te inspireren met geweldige, boeiende inhoud. Een ontwikkelaar van een app voor het maken van muziek kan bijvoorbeeld een advertentiecampagne maken om zijn app onder de aandacht te brengen van een publiek dat van muziek houdt of graag muziek maakt.

In de komende maanden kunnen ontwikkelaars advertentiecampagnes maken in de Microsoft Store met behulp van Microsoft Advertising. Alleen ontwikkelaars met gepubliceerde inhoud in de Store kunnen advertentiecampagnes uitvoeren, wat ervoor zorgt dat advertenties contextueel zijn voor klanten.

Lees meer details hier.

Terug naar nieuws overzicht