Microsoft lanceert Dev Box cloud service

25-05-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft lanceert Dev Box cloud service

Microsoft lanceert Dev Box, een nieuwe cloud service die ontwikkelaars veilige, kant-en-klare ontwikkelaarswerkstations biedt voor hybride teams van elke omvang. Microsoft Dev Box stelt ontwikkelaars in staat zich te concentreren op de code die alleen zij kunnen schrijven, waardoor ze gemakkelijk toegang hebben tot de tools en bronnen die ze nodig hebben zonder zich zorgen te maken over de configuratie en het onderhoud van het werkstation. 

Ontwikkelteams configureren Dev Boxes vooraf voor specifieke projecten en taken, zodat ontwikkelaars snel aan de slag kunnen met een omgeving die binnen enkele minuten klaar is om hun app te bouwen en uit te voeren. 

Tegelijkertijd zorgt Microsoft Dev Box ervoor dat uniform beheer, beveiliging en compliance in handen blijven van IT door gebruik te maken van Windows 365 om Dev Boxes te integreren met Intune en Microsoft Endpoint Manager.

Microsoft Dev Box ondersteunt elke ontwikkelaars-IDE, SDK of interne tool die op Windows draait. Dev Boxes kunnen zich richten op elke ontwikkelingsworkload die een developer kan bouwen vanaf een Windows-desktop en zijn bijzonder geschikt voor desktop, mobiel, IoT en gaming. Developers kunnen zelfs platformonafhankelijke apps bouwen met Windows Subsystem for Linux. En omdat Microsoft Dev Boxes in de Microsoft-cloud worden gehost, hebben developers er overal toegang toe: Windows, MacOS, Android, iOS of uw webbrowser.

U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst om het privévoorbeeld te evalueren op http://aka.ms/devbox-signup  en om demo's van de service te zien, bekijk de Build-sessie, het  leveren van ontwikkelaarssnelheid door het hele technische systeem.  

Terug naar nieuws overzicht
Security