Ivanti en Lookout breiden Ivanti Neurons for Zero Trust Access uit

24-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Ivanti en Lookout breiden Ivanti Neurons for Zero Trust Access uit

Ivanti, leverancier van het Ivanti Neurons automatiseringsplatform, en Lookout, leverancier van endpoint-to-cloud beveiliging, gaan organisaties samen helpen om hun cloud-adoptie te versnellen en hun zero trust beveiligingsbeleid te verbeteren in de ‘Everywhere Workplace’. Ivanti en Lookout leveren Ivanti Neurons for Zero Trust Access (ZTA), Lookout Cloud Access Security Broker (CASB) en Lookout Secure Web Gateway (SWG). Die zijn nu geïntegreerd om klanten te helpen om hun databeveiliging en bescherming tegen bedreigingen te verbeteren door middel van zero trust access beveiligingsprincipes, zowel on-premises als in de cloud, en zowel binnen als buiten het bedrijfsnetwerk.
 
De pandemie heeft een enorme verschuiving veroorzaakt in waar en hoe mensen werken, waarbij werknemers steeds vaker zowel persoonlijke als zakelijke apparaten gebruiken om overal toegang te krijgen tot de bedrijfsmiddelen. Volgens Gartner zijn hybride werkomgevingen niet meer weg te denken uit onze maatschappij. 96 procent van de wereldwijde werknemers die momenteel ten minste een deel van hun tijd op afstand werken, willen dat in de toekomst ook blijven doen. Gartner voorspelt verder dat 47 procent van de kenniswerkers zich in 2022 bij deze groep zal aansluiten, vergeleken met 27 procent in 2019 (Gartner, How to Cultivate Effective Remote Work Marketing Teams, 25 april 2022). De resultaten van Ivanti's 2022 Everywhere Workplace rapport bevestigen deze evolutie op het gebied van thuiswerken. In dit onderzoek zegt bijna driekwart van de respondenten (71%) dat ze de vrijheid om overal te kunnen werken prefereren boven een promotie.

Bedrijfsgegevens beschermen

Bedrijven hebben in het nieuwe hybride werklandschap een steeds grotere uitdaging om hun bedrijfsgegevens te beschermen en bedreigingen te detecteren en voorkomen. Zo hebben ze vaak geen zicht op en controle over wie er toegang heeft tot bedrijfsmiddelen die worden gehost op zowel beheerde als onbeheerde cloudlocaties. Dit maakt toegangsbeheer en beveiliging lastig. Tegelijkertijd misbruiken hackers gaten in de beveiliging van IT-infrastructuren, en daarbij richten ze zich steeds vaker op mobiele apparaten. Uit een recent rapport blijkt bijvoorbeeld dat het aantal phishing-aanvallen alleen al in de eerste zes maanden van 2021 met maar liefst 700 procent is toegenomen.
 
"We zijn verheugd om met Lookout samen te werken om organisaties te helpen om deze uitdagingen op te lossen," zegt Nayaki Nayyar, president en chief product officer bij Ivanti. "Door deze samenwerking kunnen we de Ivanti Neurons for Zero Trust Access uitbreiden met CASB- en SWG- technologieën via het Lookout Security Platform. Onze drie technologieën lossen verschillende, maar even belangrijke, beveiligingsproblemen op. Door ze gezamenlijk in te zetten kunnen organisaties een veilige cloudadoptie realiseren, aangevuld met een betere eindgebruikerservaring en zero trust beveiliging."

Datalekken voorkomen

Met de gezamenlijke oplossing van Ivanti en Lookout kunnen organisaties hun data beter beschermen, ongeacht toegangs- of hostingmethodes. Ook helpt het om datalekken te voorkomen met adaptieve en contextuele databeveiligingscontrole, bij het afdwingen van de naleving van beleidsregels met granulaire controle. Daarbij wordt rekening gehouden met de eigenaar van het apparaat, de bronlocatie, ‘device posture’ en datagevoeligheid, om daarmee bedreigingen te detecteren, zowel binnen als buiten het netwerk.
 
De oplossing verbetert Virtual Private Network (VPN)-technologie met User and Entity Behavior Analytics (UEBA), biedt toegangsbeveiliging per applicatie en per apparaat volgens Software Defined Perimeter-architectuurprotocollen. Ook levert het CASB-functies om bescherming te bieden tegen gegevensverlies en gegevensdiefstal in SaaS-applicaties. De beveiligingsstatus van klanten wordt verder continu gemonitord en op basis daarvan wordt toegang tot applicaties verleend. Bovendien kunnen organisaties met deze oplossing cloud-apps integreren in een best-of-breed Zero Trust en Secure Service Edge (SSE) ecosysteem, zonder dat bestaande oplossingen vervangen hoeven worden. Hierdoor blijft de bedrijfscontinuïteit beter gewaarborgd binnen een hybride implementatie.
 
"Wij delen de toewijding van Ivanti om klanten te helpen bij het moderniseren van IT, het detecteren en beperken van bedreigingen, en het bieden van een veilige en productieve omgeving voor de hybride werknemers," zegt Jim Dolce, CEO, Lookout. “Samen leveren we veilige toegang en geavanceerde databescherming voor alle gebruikers, apparaten en applicaties. Door onze krachten te bundelen met Ivanti, hebben klanten van Ivanti nu een duidelijk pad naar een Zero Trust beveiligingsstrategie, ondersteund door onze innovatieve, data-centrische cloud beveiligingsoplossingen. Onze oplossing is geoptimaliseerd om de beveiligingsoperaties te vereenvoudigen voor werken op afstand en digitale transformatie naar de cloud."

Terug naar nieuws overzicht
Security