Tanium biedt nieuwe gratis risico-assessment

24-05-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Tanium biedt nieuwe gratis risico-assessment

Tanium, aanbieder van converged endpoint management (XEM), biedt een nieuwe en gratis vijfdaagse risico-assessment aan. Deze assessment biedt een holistisch en kwantificeerbaar beeld van de risico-posture van een organisatie, een risicoscore en vergelijkt de resultaten met de benchmark binnen de branche. Daarnaast biedt het een herstel- en implementatieplan om de risicoscore (waar nodig) te verbeteren.

De nieuwe risico-assessment combineert de kracht van het Tanium-platform, een cloudgebaseerd leveringsmodel, en op Python gebaseerde scriptautomatisering om een duurzame, data-gedreven vorm van beoordeling en communicatie van IT-risico’s te bieden voor alle lagen van de organisatie. Door de risicoscore als basis te nemen kunnen bedrijven een weloverwogen, op feiten gebaseerde beslissing nemen over hun IT-budgetten en investeringsinitiatieven en kunnen zij herstelmaatregelen meetbaar verbeteren.

Bestaande risicobeoordelingen bieden een veel beperkter beeld van de risico’s die binnen een organisatie bestaan omdat ze geen toegang hebben tot de gegevens op het endpoint. Hierdoor moeten zij meerdere tools gebruiken om essentiële informatie te verzamelen die tot een duidelijk beeld kunnen leiden van alle risico’s. Daarnaast zegt slechts 37% van de IT security-leiders op dit moment in staat te zijn om in minder dan een dag potentieel kwaadaardige activiteiten op endpoints te identificeren en volgen.

Het kwantitatieve en herhaalbare karakter van de risico-assessment van Tanium biedt een intuïtief raamwerk waarmee CISO’s en CIO’s kunnen communiceren met bedrijfsleiders over de toestand van de IT risico-posture van het bedrijf en de stappen die genomen moeten worden om deze te verbeteren.

“Het duidelijk kwantificeren en communiceren van risico’s blijft een uitdaging voor organisaties, ongeacht de grootte of branche”, zegt Pete Constantine, Chief Product Officer bij Tanium. “De Tanium risico-assessment helpt die kloof te overbruggen door organisaties een tastbaar, volledig beeld te geven van hun risico-posture en een duidelijk pad te creëren om cyberincidenten aan te pakken, waaronder ransomware.”

De Tanium risico-assessment biedt klanten een holistisch, kwantitatief beeld van risico’s met betrekking tot systeem-kwetsbaarheden, compliance, administratieve toegang, de mogelijkheid voor laterale bewegingen, identificatie van gevoelige gegevens, encryptie en authenticatie. Voordelen zijn onder meer:

  • Een samenvatting van alle risicobronnen in één enkele score;
  • Uitgebreide rapporten met herstel- en implementatieplannen;
  • Informatie vanuit het hele Tanium-platform, waardoor organisaties minder afhankelijk worden van gegevens van losse tools;
  • Executive-level dashboards door high-level samenvattingen te combineren met gedetailleerde beschrijvingen van risicobronnen.

Voor meer informatie over de Tanium risico-assessment en om de risicoscore van uw organisatie in vijf dagen gratis te bepalen, bezoek de website: www.tanium.com/risk-assessment.

Terug naar nieuws overzicht
Security