Dit zijn de grootste voordelen van glasvezel internet

Foto: Brett Sayles via Pexels

31-05-2022
Deel dit artikel:

Dit zijn de grootste voordelen van glasvezel internet

Werken met een langzame internetverbinding is een van de grootste ergernissen vandaag de dag. Zowel op het werk als thuis zijn we gewend aan snel en stabiel internet, maar hoe vanzelfsprekend is dat? Tegenwoordig zijn steeds meer Nederlanders aangesloten op het glasvezelnetwerk, dat in grote vaart wordt uitgerold in Nederland. Steeds meer providers bieden verschillende abonnement van glasvezel aan, waarmee je thuis ook kunt profiteren van deze ontwikkelingen. Zo is glasvezel internet van Delta enorm aan populariteit aan het winnen, omdat steeds meer huishoudens willen profiteren van alles wat glasvezel te bieden heeft. Wij zetten de belangrijkste voordelen van glasvezel internet voor je op een rij.

Stabiele verbinding

Een voorwaarde om fijn en effectief te kunnen werken thuis, is een stabiele verbinding. Geen grote verschillen tussen internetsnelheid, altijd werkend en geen onverwachte verrassingen, dat is wat je krijgt met een glasvezelverbinding. Het hele gezin kan thuis genieten van een goede internetverbinding, ook als je met verschillende mensen tegelijkertijd gebruikt maakt van de verbinding. Bij glasvezel wordt de stabiliteit niet beïnvloed door externe factoren als de afstand naar de centrale in jouw wijk, of het internetverbruik van je buren. Je bent altijd verzekerd van een snelle en kwalitatieve verbinding, dat werkt wel zo prettig.

Hoge internetsnelheid

Niemand zit te wachten op lage internetsnelheden, alles moet snel, sneller, snelst. Voor regulier huis- tuin- en keukengebruik is een extreem snelle verbinding niet altijd nodig, maar in een huishouden waar netflix gekeken wordt, muziek streamen elke dag aan de orde is en de kids graag willen gamen met al hun vrienden is snelheid wel gewenst. Glasvezel kan die snelheid geven. Zelfs als al deze punten tegelijkertijd worden uitgevoerd, zal niemand iets merken van een gebrek aan internetsnelheid.

Hoogste kwaliteit

Een glasvezelverbinding zorgt niet alleen voor hoge snelheid, maar ook de kwaliteit van je diensten wordt verhoogd. Zo kun je bij bepaalde streamingdiensten zoals Netflix kiezen voor een Ultra HD abonnement, waarbij je films en series in de beste kwaliteit kunt bekijken. Om dit te realiseren, heb je wel een snelle en stabiele internetverbinding nodig. Dat is precies wat glasvezel je kan bieden. Ook muziek streamen kan tegenwoordig in hoge kwaliteit of iets lagere kwaliteit. Wil je muziek optimaal beleven, dan heb je ook hier een sterke internetverbinding nodig in de vorm van glasvezel. Kwaliteit van je muziek of favoriete series wordt steeds belangrijker, en dus is een geschikte verbinding ook van groot belang.

Glasvezel internet is de toekomst in Nederland. Zowel particulier als zakelijk zijn de mogelijkheden steeds groter en op veel plekken in Nederland is een glasvezelverbinding al mogelijk. De verwachting is dat dit de komende jaren op vrijwel elke plek in Nederland beschikbaar zal zijn. Twijfel je of er in jouw wijk glasvezel mogelijkheden zijn en welke abonnementen je daarbij kunt afsluiten? Neem dan contact op met je provider en bespreek je wensen. Jouw provider kan kijken welk glasvezel abonnement het beste bij jouw wensen past, of met je bespreken wanneer het glasvezelnetwerk in jouw wijk beschikbaar zal zijn.

Door: Peter de Vries
Foto: Brett Sayles via Pexels

Terug naar nieuws overzicht