Gerucht: SpaceX betaalde kwart miljoen na grensoverschrijdend gedrag

20-05-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Gerucht: SpaceX betaalde kwart miljoen na grensoverschrijdend gedrag

Ruimtevaartbedrijf SpaceX zou een kwart miljoen dollar hebben betaald aan een stewardess na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag van topman Elon Musk. De betaling zou in 2018 hebben plaatsgevonden.

Insider meldt dat Musk tijdens een vlucht de stewardess zou hebben betast en daarnaast zijn geslachtsdeel zou hebben laten zien. De nieuwswebsite baseert zich hierbij op documenten en gesprekken met personen die indirect bij het incident betrokken waren. Deze documenten kreeg de website naar verluid via een vriendin van de betrokken stewardess, die zonder haar medeweten naar Insider zou zijn gestapt.

Het incident vond naar verluid in 2016 plaats aan boord van een zakenvliegtuig van SpaceX. De stewardess zou het incident in eerste instantie hebben genegeerd. Twee jaar later kreeg zij echter het gevoel dat haar carrièrekansen bij SpaceX door het incident kleiner waren geworden. In 2018 diende zij daarom alsnog een klacht in tegen Musk. SpaceX zou de stewardess vervolgens een kwart miljoen dollar hebben betaald, op voorwaarde dat zij het incident niet openbaar maakt.

Terug naar nieuws overzicht