Redactie - 19 mei 2022

Veeam Backup & Replication heeft nieuwe functies

Veeam Backup & Replication heeft nieuwe functies image

Veeam Software, speler in backup-, herstel- en datamanagement-oplossingen voor moderne dataprotectie, startte dag twee van zijn jaarlijkse gebruikersconferentie VeeamON 2022, de Modern Data Protection Conference of the Year, door inzicht te bieden in zijn product-roadmap van 2022. Veeam bood een kijkje in innovaties omtrent toekomstige updates van zijn platform die alle data in alle omgevingen beschermen - cloud, virtueel, SaaS, Kubernetes en fysiek. Veeam demonstreerde belangrijke innovaties van cloud-native-oplossingen (voor AWS, Azure en Google Cloud), SaaS-aanbiedingen (Microsoft 365 en Salesforce), een diepere integratie van Kasten by Veeam voor Kubernetes en, natuurlijk, Veeam Backup & Replication v12.

“We helpen bijna 450.000 klanten van over de hele wereld hun data veilig te houden van kwaadwillenden en downtime en dataverlies te elimineren”, zegt Danny Allan, CTO bij Veeam. “Met Veeam bezit, beheert, back-upt en herstelt een organisatie zijn data overal in de hybride cloud. Veeam maakt het mogelijk voor organisaties om met vertrouwen te migreren naar cloud, zonder lock-in en met cloud mobility. Dit is de definitie van moderne dataprotectie. Onze consistente innovatie en productgeleide groei staan centraal tijdens VeeamON 2022. We stellen de allerhoogste productnormen en reageren op de vraag van klanten om beveiliging opnieuw te definiëren, veerkracht te waarborgen en toekomstbestendige oplossingen te leveren.”

Veeam Backup & Replication v12
Veeam continueert de innovatie en uitbreiding van Veeam Backup & Replication v11 - dat inmiddels meer dan 850.000 downloads heeft bereikt - met het langverwachte Veeam Backup & Replication v12. Veeam onthulde tijdens VeeamON 2022 een voorproefje van V12 met nog meer mogelijkheden op het gebied van cloud-, beveiliging- en enterprise-focusgebieden. Veeam vergroot het aantal mogelijkheden die klanten nodig hebben in het steeds veranderende IT-ecosysteem van vandaag, inclusief de volgende nieuwe mogelijkheden:

  • Aanvullende cloud-accelerated functionaliteiten, waaronder directe writes naar object storage en cloudgebaseerde agents.
  • Onveranderlijkheid biedt meer controle en bescherming voor een sneller herstel van ransomware en bescherming tegen cyberdreigingen.
  • Aanvullende enterprise applicatie-ondersteuning en -innovaties maken day two-operations eenvoudiger en optimaliseren voor meer efficiëntie op schaal.
  • Gecentraliseerd inzicht in en beheer van Kubernetes-dataprotectie met de nieuwe Veeam Backup & Replication plug-in voor Kasten by Veeam K10 V5.0.

“Tegen een achtergrond van toegenomen cyberdreigingen, exponentiële gegevensgroei en meedogenloze cloudadoptie, is het beschermen van gegevens en systemen op schaal, waar ze zich ook bevinden, een must-have geworden voor iedere organisatie (van elke omvang)", zegt Christophe Bertrand, programmadirecteur bij ESG Research. "Ons onderzoek toont aan dat er een aanzienlijke dataprotectie-disconnect bestaat - inclusief risico’s op gegevensverlies - als het gaat om cloud-resident data, applicaties, gecontaineriseerde services en as-a-service-platforms. Daarom is deze nieuwe release van Veeam V12 belangrijk: het bouwt niet alleen voort op hun beproefde platform, maar vergroot ook de mogelijkheid om bedrijfsrisico's te verminderen door verbeterde herstelbaarheid van data en systeembeveiliging op schaal."

Veeam Backup for Microsoft 365 v7
Daarnaast demonstreerde Veeam geavanceerde monitoring en rapportage voor de aankomende Veeam Backup for Microsoft 365 v7, dat later dit jaar wordt verwacht. Als marktleider op het gebied van back-up van Microsoft 365, met meer dan 11 miljoen betalende gebruikers, zal de nieuwe versie monitoring- en rapportagemogelijkheden op enterprise-niveau bevatten als gevolg van integratie met Veeam ONE. En dankzij ingebouwde intelligentie blijven systemen en infrastructuren soepel werken. Veeam Backup for Microsoft 365 v7 biedt:

  • Totale zichtbaarheid: één weergave van alle back-up-architecturen en componenten van Microsoft 365.
  • Proactief beheer: realtime waarschuwingen om kwetsbaarheden snel op te lossen.
  • SLA-vertrouwen: gedetailleerde rapporten bieden gemoedsrust en bescherming.

Veeam Backup for Salesforce
Veeam heeft ook de eerste sneak peek gegeven van Veeam Backup for Salesforce, een veelgevraagde toevoeging aan het Veeam-portfolio. Met de mogelijkheid om back-ups te maken in de cloud en on-premises, elimineert het nieuwe aanbod het risico van verlies van Salesforce-gegevens en -metadata. Belangrijke hoogtepunten zijn onder meer:

  • Controle en flexibiliteit: bezit uw gegevens, vermijd back-up- en opslag-lock-in en implementeer uw back-upomgeving waar u maar wilt.
  • Salesforce-native back-up en herstel: speciaal ontwikkeld voor Salesforce met behulp van native API's. Herstel Salesforce-records, -hiërarchieën, -velden, -bestanden en -metagegevens.
  • Snel herstellen van gegevensverlies: bescherming tegen menselijke fouten, integratieproblemen en andere veelvoorkomende Salesforce-scenario's voor gegevensverlies.

"Ik ben verheugd om deze nieuwe innovaties voor het eerst aan onze klanten en partners te laten zien tijdens VeeamON 2022", voegt Allan toe. “Het feit dat Veeam in het eerste kwartaal van 2022 meer data heeft verplaatst dan in heel 2020, bewijst dat organisaties behoefte hebben aan betere intelligentie, datamobiliteit, een ecosysteem van samenwerking en een hybride wereld. We begrijpen de kracht die gegevens hebben om echte uitdagingen op te lossen en om de loop van de geschiedenis en de impact ervan op individuen te veranderen. Het is een grote verantwoordelijkheid om die gegevens voor honderdduizenden organisaties over de hele wereld te bewaren.”

Alle oplossingen die tijdens VeeamON worden gedemonstreerd, zullen later in 2022 algemeen beschikbaar zijn. Registratie voor VeeamON 2022 is nog steeds open voor virtuele deelnemers. Ga voor meer informatie naar https://www.veeam.com.