Headless CMS Storyblok haal kapitaal op

19-05-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Headless CMS Storyblok haal kapitaal op

Storyblok, een B2B headless content management systeem (CMS) dat ontwikkelaars en marketeers in staat stelt krachtige contentervaringen te leveren op elk digitaal platform, haalt een $47 miljoen Series B-investering op. Deze financieringsronde wordt geleid door Mubadala Capital en HV Capital en vergezeld door bestaande investeerders 3VC en firstminute capital. Storyblok haalde eerder 11 miljoen dollar op.

Wereldwijde groei en uitbreiding
Na de laatste financieringsronde van het bedrijf in februari 2021 heeft Storyblok zijn team in 38 landen met 500 procent vergroot. Het aantal gebruikers, projecten en bureaupartners is meer dan verdubbeld. De nieuwe financiering versnelt productinnovatie, groei in de VS en Europa, evenals een uitbreiding naar APAC en de groei van het ecosysteem van partners en apps.

Storyblok werd in 2017 opgericht door Dominik Angerer en Alexander Feiglstorfer toen zijn werkten bij een webontwikkelingsbureau. Daar waren zij ontevreden over bestaande CMSen maar konden geen systeem vinden dat geschikt was voor zowel ontwikkelaars als contenteditors. Dit inspireerde hen om een headless CMS te bouwen dat voor alle gebruikers werkt.

Storyblok wordt momenteel gebruikt door 74.000 ontwikkelaars en marketeers uit meer dan 130 landen, die 120.000 projecten bouwen. Toonaangevende merken zoals T-Mobile, Damen Shipyards en Accell Global gebruiken Storyblok om content te organiseren en betere verhalen wereldwijd en onmiddellijk op alle kanalen te vertellen.

‘Bewijs van kwaliteit’
"Vanaf het allereerste moment waren we grote voorstanders van Storyblok. De snelheid waarmee het bedrijf erin is geslaagd om op te schalen sinds onze Serie A-investering is opmerkelijk. De sterke organische tractie van Storyblok is bewijs van de kwaliteit van het product dat Dominik en Alex hebben gebouwd, en we zijn verheugd om onze samenwerking met het Storyblok-team voort te zetten", zegt Fatou Bintou Sagrang, Partner bij Mubadala Capital Ventures.

"Als een volledig remote werkend bedrijf met een wereldwijd klantenbestand heeft Storyblok de unieke positie om een leidende rol te spelen in de wereldwijde contentmanagementmarkt. De remote-first filosofie, samen met de visie van Dominik en Alexander, stelt hen in staat om hun product in een snel tempo wereldwijd op te schalen. Daarmee overtuigden ze al snel ons investeringsteam. We zijn enorm blij om samen te werken met Storyblok en zijn innovatieve team om de groeiambities van het bedrijf verder te ondersteunen", zegt Jannis Fett, Investment Manager bij HV Capital.

Volgende generatie CMS
Een Headless CMS vertegenwoordigt de volgende generatie contentmanagementsystemen en biedt veel meer flexibiliteit. Storyblok is het enige headless CMS dat vanaf het begin is gebouwd voor ontwikkelaars én marketeers. De aanstaande lancering van het geheel nieuwe Storyblok CMS brengt verbeteringen aan digital asset management, visuele bewerking en realtime samenwerking die de stroom van content tussen teams verder stroomlijnen. Deze updates maken het voor ondernemingen nog gemakkelijker om volledige controle over hun content te hebben in een wereld waar het overal tegelijk moet verschijnen: websites, mobiel, IoT, de metaverse en daarbuiten.

"Het veranderen van de manier waarop content online wordt beheerd en gepubliceerd, is een ambitieus doel dat de steun van gedurfde investeerders vereist", zegt Dominik Angerer, medeoprichter en CEO van Storyblok. "HV Capital, Mubadala Capital, 3VC en firstminute capital zien de enorme behoefte en mogelijkheid om van 'één keer publiceren, overal implementeren' de nieuwe standaard in enterprise content management te maken."

Terug naar nieuws overzicht