HPE bouwt eerste fabriek in Europa voor HPC- en AI-systemen

18-05-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

HPE bouwt eerste fabriek in Europa voor HPC- en AI-systemen

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft zijn voortdurende inzet in Europa aangekondigd door zijn eerste fabriek in de regio te bouwen voor de volgende generatie high-performance computing (HPC) en kunstmatige intelligentie (AI)-systemen om de levering te versnellen aan klanten en het versterken van het leveranciersecosysteem in de regio. De nieuwe site zal HPE's toonaangevende systemen produceren als op maat ontworpen oplossingen om wetenschappelijk onderzoek vooruit te helpen, volwassen AL/ML-initiatieven te ontwikkelen en innovatie te versterken.

De speciale HPC-fabriek, die de vierde van HPE's wereldwijde HPC-sites zal worden, zal worden gevestigd in Kutná Hora, Tsjechië, naast de bestaande Europese site van HPE voor de productie van zijn industriestandaard servers en opslagoplossingen. De werkzaamheden starten in de zomer van 2022.

"Wanneer Europese organisaties de volgende generatie supercomputing adopteren, krijgen ze een krachtige basis om kansen van exponentiële datagroei te grijpen om wetenschappelijke ontdekkingen te versnellen, digitale soevereiniteit te versterken en innovaties te ontsluiten om meer economische waarde te leveren", aldus Justin Hotard, executive vice president en general manager. , HPC & AI, bij HPE. “HPE is vastbesloten om Europa in dit streven te blijven ondersteunen en onze nieuwe HPC-fabriek in Kutná Hora, Tsjechië, is een andere belangrijke investering, naast onze andere R&D-initiatieven, die we in Europa hebben gedaan. We zijn nu in staat om de toonaangevende supercomputing-, HPC- en AI-systemen in de branche te produceren, terwijl we de levensvatbaarheid en veerkracht van de toeleveringsketen vergroten.”

HPE heeft een uitgebreide HPC- en AI-footprint in Europa die is gericht op het bevorderen van nationale initiatieven om time-to-insight te stimuleren in complex wetenschappelijk onderzoek dat cruciaal is voor het oplossen van wereldproblemen uitdagen, zoals het voorspellen van en voorbereiden op extreme weersomstandigheden, het diagnosticeren en behandelen van ziekten, en het verbeteren van voedselzekerheid en duurzaamheid. Toegang krijgen tot datagestuurde technologieën van de volgende generatie die onschatbare inzichten en mogelijkheden voor AI-innovatie ontsluiten, is ook van cruciaal belang voor Europa bij het bereiken van digitale soevereiniteit.

HPE heeft sterke samenwerkingsverbanden in Europa, waaronder de European HPC Joint Undertaking (EuroHPC JU),een initiatief tussen de EU, Europese landen en industriële technologiepartners om hun middelen te coördineren en te combineren om pre-exaschaal- en exaschaalsupercomputers van wereldklasse in Europa te ontwikkelen. Via de EuroHPC JU heeft HPE al de LUMI-supercomputer ontworpen en gebouwd voor CSC - IT Center for Science in Finland , die wordt beschouwd als een "pre-exascale" supercomputer, en de Karolina-supercomputer voor IT4Innovations in Tsjechië .

Daarnaast zet HPE zich in voor het ondersteunen van lokale Europese initiatieven op het gebied van HPC en AI, en heeft het geïnvesteerd in R&D-initiatieven zoals het Centre of Excellence in Grenoble, Frankrijk, dat openstaat voor een bredere gemeenschap van wetenschappers, onderzoekers en ingenieurs om te testen en te bouwen volgende -generatie oplossingen. HPE bouwt ook voort op zijn inspanningen ter ondersteuning van het Franse programma " AI for Humanity ", aangekondigd in maart 2018 door de Franse president Emmanuel Macron, om industrieën vooruit te helpen met AI en de economische groei te stimuleren. Ter ondersteuning van deze missie heeft HPE haar AI-partnerschappen in Frankrijk uitgebreid met de aanstaande Adastra-supercomputer voor GENCI-CINES , de Jean Zay-supercomputer voor GENCI en een supercomputer voor Maison de l'Intelligence Artificielle.

Deze voortdurende ontwikkelingen stimuleren het pad van Europese organisaties om te profiteren van exponentiële datagroei door hun vermogen te vergroten om waarde uit data te creëren, gebruik te maken van enorme gedistribueerde datapools en hun soevereiniteit over hun datagestuurde model te versterken.

Europese klanten krijgen een lokale locatie voor HPC- en AI-oplossingen om elke datavraag te ondersteunen 

De nieuwe locatie zal twee hoofdproductlijnen produceren en verzenden, de HPE Apollo-systemen , ideaal voor veeleisende HPC- en AI-toepassingen, en AI-modellering en training, en de HPE Cray EX-supercomputers , ontworpen om geavanceerde supercomputing van de volgende generatie te ondersteunen om ongekende prestaties te leveren om 's werelds uitdagende wetenschappelijke en AI-taken aan te pakken.

De twee productlijnen leveren elk end-to-end HPC- en AI-mogelijkheden voor rekenkracht, versnelde rekenkracht, software, netwerken, opslag en vloeistofgekoelde mogelijkheden.

De fabriek is ook ontworpen om te voldoen aan specifieke productievereisten van HPE's vloeistofgekoelde HPC- en AI-systemen, die ideale koelopties zijn voor prestatie-intensieve systemen. Om deze mogelijkheid te ondersteunen, is de fabriek voorzien van een vloer die is versterkt om het gewicht van HPE Cray EX-supercomputers, die tot 8.000 pond (3.628 kilogram) per kast kunnen dragen, te weerstaan, en is voorzien van een watercircuit tussen de supercomputers en het dak van het gebouw om te helpen warm water afkoelen.

HPE zet vertrouwde samenwerking met Foxconn voort ter ondersteuning van nieuwe fabrieksactiviteiten

HPE's langdurige productieservicepartner, Foxconn, zal de productproductie en verzending van de site ondersteunen om de bestellingen van HPE-klanten in Europa te vervullen, zoals het momenteel doet voor de hoofdsite van HPE in Kutná Hora, Tsjechië.

Ga voor meer informatie over HPE's portfolio van HPC- en AI-oplossingen en hoe deze wordt gebruikt in verschillende industrieën, ter ondersteuning van een reeks workloads, naar: https://www.hpe.com/us/en/compute/hpc

Terug naar nieuws overzicht