Bereik.io gaat verder als Rinkel

19-05-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Bereik.io gaat verder als Rinkel

Leverancier van virtuele telefooncentrales Bereik.io gaat verder als Rinkel. Naast deze naamswijziging, die onderdeel is van een ambitieuze, internationale groeistrategie, heeft het bedrijf de Amsterdamse investeringsmaatschappij Airbridge Equity Partners binnengehaald als aandeelhouder. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Het in 2014 door ondernemers Jeroen van Vierzen en Jesper Paardekooper opgerichte bedrijf ontwikkelt en levert virtuele telefooncentrales waarmee bedrijven de bereikbaarheid van medewerkers eenvoudig kunnen inrichten. Ze maken hierbij gebruik van een vast telefoonnummer en een door Rinkel ontwikkeld platform waarmee inkomende telefoontjes via slimme, flexibele functies naar de juiste persoon worden doorgezet of automatisch worden beantwoord.

Jeroen van Vierzen, CEO van Rinkel: “We zijn steeds minder gebonden aan een vaste werkplek. Dat heeft veel voordelen, maar het betekent ook dat er uitdagingen zijn als het gaat om bereikbaarheid. Wil je altijd bereikbaar zijn? Die vraag is voor veel ondernemers belangrijk, net als het laten binnenkomen van telefoontjes bij de juiste persoon.” Klanten van Rinkel kunnen dit eenvoudig regelen via een app, waarmee je kan bepalen hoe telefoontjes die binnenkomen bij je vaste nummer worden verwerkt. Van Vierzen: “Het gaat allemaal om flexibiliteit en oplossingen die passen bij jouw organisatie en de diensten of producten die je levert. Wij richten ons op bedrijven van maximaal 10 mensen, maar ook ZZP’ers en ondernemers die met z’n tweeën of drieën zijn hebben baat bij onze diensten evenals de uitstraling van een vast nummer, zonder de kosten van een vaste lijn of een traditionele telefooncentrale.”

Buitenlandse expansie

De naamswijziging naar Rinkel is onderdeel van een internationale groeistrategie. “We hebben onlangs Airbridge Equity Partners binnengehaald als aandeelhouder. Hierdoor kunnen we onze strategie versneld uitrollen. Dat betekent we ons naast het verder uitbouwen van ons platform en onze dienstverlening in toenemende mate gaan richten op het buitenland. We hebben enkele maanden terug een kantoor geopend in Barcelona. Die stad is met een levendige startup-scene en veel jonge, snelgroeiende bedrijven een logische plek om onze internationale expansie verder vorm te geven.”

Rick van Boekel, co-founder en partner van investeerder Airbridge Equity Partners: “Wij Rinkel laat zien hoe je met slimme technologie het monopolie van enkele grote, traditionele bedrijven kan doorbreken. Telefonie is daar een uitstekend voorbeeld van, want waarom zou je nog voor een dure traditionele telefooncentrale met beperkte functionaliteiten kiezen als je je bereikbaarheid ook via een app kan regelen?”

Van Vierzen is blij met Airbridge als minderheidsaandeelhouder: “Airbridge neemt niet alleen kapitaal mee, maar heeft ook een groot netwerk en veel kennis van onze sector. Daarnaast zijn ze niet gericht op een bepaalde, vaststaande exit maar willen ze samen met ons bouwen aan Rinkel en het bedrijf op een verantwoorde, duurzame manier laten groeien.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Telecom, mobile