PTC neemt Intland Software over

19-05-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

PTC neemt Intland Software over

PTC heeft aangekondigd dat het een finaal akkoord heeft bereikt voor de overname Intland Software voor een bedrag van ongeveer 280 miljoen dollar. Intland ontwikkelt en verkoopt de softwarefamilie Codebeamer voor Application Lifecycle Management (ALM). Ze bieden software aan van de volgende generatie die cloud-ready en volledig geïntegreerd is.

Verwacht wordt dat PTC hierdoor een nog sterkere speler wordt op het vlak van ALM in veiligheidskritische en gereguleerde sectoren. De transactie zal naar verwachting worden afgerond in het derde kwartaal van het boekjaar van PTC, als aan de voorwaarden is voldaan.

"De overname van Codebeamer zal onze ALM-portfolio verbreden en verdiepen. Hierdoor kunnen we onze klanten beter helpen om complexe softwaresystemen in hun producten te integreren", aldus Jim Heppelmann, President en CEO van PTC. "Door deze overname kunnen we onze troeven op het vlak van PLM en modelgebaseerde systeemengineering nog beter uitspelen, als onderdeel van onze Digital Thread-portfoliostrategie."

Het hoofdkantoor van Intland ligt in Stuttgart (Duitsland). Het bedrijft levert software aan een indrukwekkende reeks ALM-klanten die wereldwijd actief zijn in de auto-industrie, biowetenschappen , consumentenelektronica, lucht- en ruimtevaart en defensie.

Terug naar nieuws overzicht