ING belicht impact van Rusland – Oekraïne oorlog op de IT-sector

18-05-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

ING belicht impact van Rusland – Oekraïne oorlog op de IT-sector

De oorlog in Oekraïne houdt aan. Dit heeft niet alleen enorme persoonlijke gevolgen voor de mensen ter plekke en familie in aangrenzende landen. Er is ook economische impact, die voor ons allen voelbaar is als zo meldt de ING in een nieuwsbrief.

Voor de meeste bedrijven in de ICT sector is de impact beperkt. Toch vinden veel Nederlandse ICT producten en diensten hun weg naar Rusland. Finale vraag uit Rusland draagt 1,23% bij aan de toegevoegde waarde van de ICT sector, Behalve in de delfstofwinning, is die bijdrage in geen andere sector zo hoog, aldus de bank.

Op 10 mei is er een webinar geweest over de economische gevolgen van de situatie in Oekraïne voor verschillende sectoren. Marcel Klok, macro-econoom bij ING en Rob van den Biggelaar, lead Sector Banking hebben hier een presentatie gegeven welke hier is terug te kijken.

In de presentatie wordt onder andere ingegaan op de grootste belemmeringen voor het bedrijfsleven, de arbeidsmarkt, faillissementen, consumentenuitgaven en -vertrouwen, energieprijzen en de inflatie.

Voor meer informatie kun je ook de  ING Oekraïne - Rusland site raadplegen.

Terug naar nieuws overzicht