Pure Storage breidt Portworx-portfolio uit

19-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Pure Storage breidt Portworx-portfolio uit

Pure Storage kondigt een reeks updates aan voor zijn Portworx-portfolio. Zo kondigt het bedrijf met Portworx Data Services een Kubernetes Database-as-a-Service (DBaaS) Platform aan. Ook is Portworx Enterprise vernieuwd, een multi-cloud ready Kubernetes data management platform voor het in productie draaien van bedrijfskritische applicaties. Portworx Backup-as-a-Service is algemeen beschikbaar. Deze oplossing ondersteunt back-up en restore van alle Kubernetes-diensten, waaronder Amazon EKS, Red Hat OpenShift, Google Kubernetes Engine, VMware Tanzu, en Microsoft Azure Kubernetes Service.

“Onze focus ligt op het samenbrengen en vereenvoudigen van de wereld van platform- en DevOps-teams. Deze teams pakken een aantal van de grootste uitdagingen aan, als zij Kubernetes-applicaties op enterprise-schaal in productie nemen. Met de aankondigingen van vandaag bieden we onze klanten een uitgebreide reeks Kubernetes-oplossingen die hen helpen om dataservices te versnellen, Kubernetes-apps in productie te draaien en apps en data overal met enkele klikken te beschermen”, zegt Murli Thirumale, VP en General Manager, Cloud Native Business Unit, Pure Storage.

Portworx Data Services

De complexiteit vanwege het gebruik van verschillende soorten dataservices en verschillende databases betekent dat DevOps-teams een groot deel van hun tijd kwijt zijn aan het brandjes blussen van implementaties en operaties, in plaats van het bieden van de nieuwe functies waar klanten om vragen. Portworx Data Services is een Kubernetes Database-as-a-Service-platform dat organisaties kunnen inzetten om de implementatie, Day 2-operaties en protectie te versnellen - voor elke dataservice - met één klik, zonder enige lock-in en zonder dat het nodig is specialisten in te huren.
 
De Portworx Data Services zijn nu algemeen beschikbaar. Zij bieden:

  • Ondersteuning voor kritieke databases: vereenvoudigde implementatie van de dataservices zoals Cassandra, Kafka, PostgreSQL, RabbitMQ, Redis en Zookeeper. Platform teams kunnen één API gebruiken om deze databases te bedienen en beheren één oplossing op enterprise niveau.
  • Op gebruik gebaseerde prijzen: organisaties betalen alleen voor de data services die ze gebruiken. Portworx Data Services kunnen worden aangeschaft via een pay-as-you-go model of via vooraf ingekochte uren.

Portworx Enterprise

Ondernemingen en service providers standaardiseren op Kubernetes voor hun containerized applicaties, of die nu on-premises, in de cloud of binnen edge-omgevingen draaien. Deze organisaties zijn ook op zoek naar uitbreiding richting nieuwe workloads en betere performance en efficiëntie in Kubernetes-productieomgevingen. De volgende generatie van Portworx Enterprise maakt nieuwe use cases mogelijk die klanten helpen om uiteenlopende workloads in Kubernetes-productieomgevingen te brengen, de flexibiliteit van ontwikkelaars te vergroten, de performance van applicaties te maximaliseren en de failover-tijd te reduceren tot enkele seconden.
 
De vijf nieuwe use cases en mogelijkheden voor Portworx Enterprise zijn:

  • Multi-tenant platform-as-a-service met applicatie I/O-controle: Dit stelt klanten in staat om het gebruik van hun infrastructuur te maximaliseren, IOPS- en bandbreedte per app/tenant te controleren en platform-as-a-service-omgevingen efficiënt te schalen
  • 5G/edge met IPv6: Maakt implementatie van Kubernetes-applicaties in een 5G/edge-omgeving, end-to-end IPv6-ondersteuning en toegang tot edge storage mogelijk
  • ‘Lift en shift’ van legacy applicaties met Kubernetes-virtualisatie: Biedt end-to-end ondersteuning voor KubeVirt en Openshift virtualisatie op Kubernetes beheerde platformen
  • Unified storage overlay met Object Store Service: Klanten krijgen een uniforme storage overlay oplossing met file, block, en object store services
  • Hot data tier ondersteund door high performance storage met PX-Fast: Klanten beschikken over van hoge IOPS en lage latency van elke high performance storage backend infrastructuur, inclusief NVMe

Portworx Backup-as-a-Service

Volgens het Global Data Protection Index 2021-rapport maakt 82% van de organisaties zich zorgen dat hun huidige oplossing voor dataprotectie niet zal voldoen aan toekomstige zakelijke uitdagingen en 67% van de organisaties worstelt met het vinden van de juiste oplossing voor dataprotectie voor hun cloud-native apps. Klanten willen ook dat er geïntegreerde oplossingen voor back-up en disaster recovery as-a-service worden aangeboden. PX-Backup-as-a-Service biedt alle functionaliteit van PX-Backup en maakt deze beschikbaar voor klanten als een service. Dit vereenvoudigt Day 0 en Day 2 operaties voor Kubernetes-databescherming.
 
PX Backup-as-a-Service is nu algemeen beschikbaar en omvat auto-detectie van Amazon EKS-clusters, zodat klanten hun cloud native apps met een paar eenvoudige klikken kunnen beschermen, met Role-Based Access Control (RBAC) en met multi-tenancy.
 
De volgende generatie van Portworx Enterprise is in de tweede helft van 2022 wereldwijd beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud