DataCore Bolt biedt container-native storage-software voor DevOps

18-05-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

DataCore Bolt biedt container-native storage-software voor DevOps

DataCore Software, een onafhankelijke leverancier van Software-Defined Storage-oplossingen, heeft DataCore Bolt aangekondigd, enterprise-grade container-native storage-software voor DevOps.

Stateful-applicaties die draaien op Kubernetes-clusters in de cloud en on-premises profiteren van Bolt's dynamische levering van krachtige persistente opslag. De gecontaineriseerde microservices-stack van Bolt maakt gebruik van de kenmerken van NVMe-oF/TCP met lage latentie en hoge IOP's, samen met de intrinsieke orkestratie en veerkracht van Kubernetes op schaal. DataCore maakte de aankondiging op KubeCon + CloudNativeCon Europe in Valencia, Spanje, waar Bolt tot en met 20 mei wordt tentoongesteld.

“Al vroeg beseften we dat containers een transformatie die maar één keer in een generatie zou plaatsvinden, waarbij gegevensopslag een unieke impact heeft op de implementatie en het reactievermogen van op microservices gebaseerde applicaties. Dit is een markt waar veel vraag is naar moderne opslagtechnologieën zoals NVMe over Fabrics en platformonafhankelijke datadiensten”, zegt Dave Zabrowski, CEO van DataCore Software. "Met DataCore Bolt zijn we er trots op om het erfgoed van innovatie voort te zetten dat door MayaData is begonnen door performante, schaalbare, flexibele en betrouwbare bedrijfssoftware aan te bieden waarmee organisaties de sprong naar de gecontaineriseerde wereld kunnen maken en snel kunnen reageren op veranderingen."

Bolt is het eerste commercieel gelicentieerde Kubernetes-opslagproduct van het bedrijf, gebaseerd op de overname van MayaData , de oorspronkelijke ontwikkelaar van OpenEBS. Traditionele opslaginfrastructuren voldoen op zichzelf niet aan de gegevenspersistentie en portabiliteitsbehoeften van de moderne stateful workloads van vandaag. Bij gebruik van DevOps vertraagt hun afhankelijkheid van repetitieve handmatige taken de pijplijnen voor continue integratie en continue levering (CI/CD), waardoor de voordelen die containerisatie kan opleveren, afnemen.

Bolt is een opslagoplossing die speciaal is gebouwd voor Kubernetes en die de implementatie en release van productieklare software vergemakkelijkt en tegelijkertijd de flexibiliteit biedt die vereist is in een grootschalige DevOps-omgeving. Door gebruik te maken van de voordelen van NVMe-hardware en het NVMe-oF/TCP-protocol, ondersteunt Bolt een configureerbare en uitgesplitste opslagarchitectuur die de overhead en traagheid van andere opslagproducten wegneemt.

Terug naar nieuws overzicht