Siemens vertrekt van Russische markt

13-05-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Siemens vertrekt van Russische markt

Siemens vertrekt met het oog op de oorlog in Oekraïne van de Russische markt. Het bedrijf meldt van start te zijn gegaan met het terugschroeven van zijn industriële processen en alle industriële businessactiviteiten.

Aan het begin van de oorlog legde Siemens alle nieuwe business in en internationale leveringen aan Rusland en Belarus stil. Het bedrijf meldt dat sancties, zowel van Westerse als Russische zijde, de activiteiten van het bedrijf in Rusland raken. Het gaat dan met name om spoordiensten en onderhoud.

Roland Busch, President en CEO van Siemens: "We veroordelen de oorlog in Oekraïne en hebben besloten een ordelijk proces te voeren om onze industriële bedrijfsactiviteiten in Rusland af te bouwen. Gezien onze zorgplicht voor onze medewerkers en langdurige klantrelaties, in een markt waar we al bijna 170 jaar actief zijn, was dit geen gemakkelijke beslissing. We evalueren de impact op onze mensen en zullen hen zo goed mogelijk blijven ondersteunen. Tegelijkertijd bieden we humanitaire hulp aan onze collega's en de bevolking van Oekraïne en staan we naast de internationale gemeenschap bij het oproepen tot vrede."

Terug naar nieuws overzicht