Xebia organiseert Kotlin Dev Day in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam

14-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Xebia organiseert Kotlin Dev Day in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam

IT-consultancybedrijf Xebia organiseert op donderdag 19 mei aanstaande een evenement voor ontwikkelaars en engineers die meer willen weten over programmeertaal Kotlin. Kotlin Dev Day is een uitgelezen kans voor backend ontwikkelaars om hun kennis over Kotlin te vergroten. Het evenement vindt plaats in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Kotlin is een cross-platform programmeertaal, ontworpen om samen te werken met Java. Het wordt officieel ondersteund door Google voor het ontwikkelen van mobiele apps op Android. “De programmeertaal Kotlin komt voort uit de vele tekortkomingen van Java”, aldus Urs Peter van Xebia. “De resultaten zijn indrukwekkend. De in Kotlin geschreven code is veel robuuster en beknopter met aanzienlijk minder regels vergeleken met Java. Daarmee is de software meetbaarder, eenvoudiger te onderhouden en veiliger, terwijl ook het Java-ecosysteem behouden blijft. Kotlin kan echt het verschil maken om bedrijven sneller te laten innoveren met software van betere kwaliteit.”

Alle ins en outs

Tijdens het evenement zijn experts van JetBrains, Xebia en andere Kotlin-enthousiastelingen van technologiebedrijven zoals Rabobank, Bol.com, Adyen aanwezig om alle ins en outs van werken met Kotlin te bespreken en toe te lichten. Basiskennis van Kotlin of Java is voldoende om een geweldig interessante dag te hebben en om nieuwe dingen te leren.
 
Xebia heeft de kernovertuiging dat kennisdeling en teruggeven aan de gemeenschap belangrijk is in de wereld van IT om innovatie te stimuleren en vooruit te helpen. Alle winst van het evenement wordt daarom gedoneerd aan een doel dat gerelateerd is aan Kotlin of softwareontwikkeling. Tijdens het evenement stemmen de deelnemers waar de winst naar toe gaat.
 
Plaats: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Datum: donderdag 19 mei 2022
Tijd: 8:30 – 19.00 uur
 
Ga voor meer informatie en tickets naar kotlindevday.com.

Terug naar nieuws overzicht