Google Cloud en SAP breiden samenwerking uit

12-05-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Google Cloud en SAP breiden samenwerking uit

Google Cloud en SAP breiden hun samenwerking uit om native integratie tussen Google Workspace en SAP S/4HANA Cloud mogelijk te maken.

Dankzij deze native integraties kunnen klanten kern-SAP-software die is ontworpen voor het uitvoeren van alle bedrijfskritieke processen in de cloud, verbinden met de samenwerkingsmogelijkheden van Google Docs en Google Spreadsheets om te innoveren hoe het werk in de hele onderneming wordt gedaan.

Dankzij nieuwe integraties kunnen klanten de samenwerkingsfuncties van Google Documenten en Google Spreadsheets rechtstreeks vanuit hun SAP-softwareworkflows gebruiken. SAP is ERP-softwareleverancier voor ondernemingen. De RISE met SAP-oplossing biedt een uitgebreide reeks producten en diensten – waaronder SAP S/4HANA Cloud – om bedrijven te helpen op hun weg naar intelligente en duurzame ondernemingen. Met Google Workspace kunnen teams van elke omvang verbinding maken, creëren en samenwerken om innovatie te stimuleren vanaf elk apparaat en elke locatie. Google Workspace is gebaseerd op het toonaangevende cloud-native communicatie- en samenwerkingsplatform en brengt de apps waar miljarden mensen van houden (Gmail, Chat, Agenda, Drive, Documenten, Spreadsheets, Meet en meer) samen in één geïntegreerde werkruimte.

Google Docs en Google Spreadsheets, geïntegreerd met SAP S/4HANA Cloud, zullen nieuwe zakelijke mogelijkheden, use cases en mogelijkheden voor samenwerkingstaken binnen kleine en grote organisaties mogelijk maken. De eerste scenario's zijn gepland in financiën en in veel andere oplossingsgebieden, waar gegevensexport en gezamenlijk documentbeheer een meer naadloze gebruikerservaring creëren, en er zullen er meer volgen.

Google Spreadsheets is een veelvoorkomend verzoek van veel gezamenlijke klanten", zegt Philipp Herzig, SVP, Head of Intelligent Enterprise & Cross Architecture, SAP. "Deze integratie zal de weg vrijmaken voor mensen om samen te werken aan zakelijke documenten en deze nauw te beheren samen met hun meest kritieke bedrijfsprocessen en gegevens die worden beheerd via SAP - allemaal in de cloud."

"De overstap naar hybride werk geeft aan dat bedrijven niet langer kunnen vertrouwen op legacy toolsets die silo's en belemmeringen voor samenwerking kunnen creëren", zegt Javier Soltero, Vice President en General Manager van Google Workspace. “Met de uitbreiding van ons partnerschap met SAP, zullen deze nieuwe diepgaande integraties werknemers die in complexe datasets binnen SAP S/4HANA werken in staat stellen gebruik te maken van de realtime samenwerkingsmogelijkheden van Google Workspace, waardoor teams gelijktijdig toegang hebben tot SAP-gegevens en projecten efficiënter vooruit sturen.”

Het is de bedoeling dat de eerste set functies later dit jaar als standaardfunctionaliteit in SAP S/4HANA Cloud wordt opgenomen. Het wordt gebouwd op het SAP Business Technology Platform, waardoor een nauwe integratie en een consistente gebruikerservaring in SAP-software mogelijk wordt die bedrijfsprocessen van begin tot eind ondersteunt.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud