Rackspace overweegt verkoop

12-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Rackspace overweegt verkoop

Rackspace overweegt zich terug in de etalage te zetten. Het bedrijf zou hiermee slechts twee jaar na zijn beursgang zich weer terugtrekken van de aandelenbeurs.

In een conference call maakte CEO Kevin Jones bekend dat het bedrijf 'strategische alternatieve en opties' evalueert. Jones wijst erop dat Rackspace in twee verschillende 'multicloud markten' actief is: public cloud en private cloud. Beide kennen hun eigen groei en investeringsverwachtingen. Public cloud bevindt zich volgens Jones momenteel in een tweede groeigolf, wat slimme investeringen mogelijk maakt om groeikansen te pakken. De private cloud is volgens Jones juist een markt met beperkte groei, waar de focus ligt op het optimaliseren van winst en cashflow.

Het zou niet voor het eerst zijn dat Rackspace zich terugtrekt van de beurs. Zo was het bedrijf was in 2008 actief op de New York Stock Exchange. Het bedrijf was toen nog actief als cloudinfrastructuurprovider. Jaren later maakte het een reorganisatie door en verlegde zijn focus op services voor het beheren van cloudinfrastructuur. In 2016 werd het bedrijf opgekocht door Apollo Global Management, waardoor het van de beurs verdween. In augustus 2020 keerde Rackspace terug op de aandelenmarkt, waarbij het actief is op de Nasdaq.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud