Wouter Hoeffnagel - 13 mei 2022

IBM en SAP breiden samenwerking uit

IBM en SAP breiden samenwerking uit image

IBM en SAP brengen hun langlopende samenwerking uit. Met behulp van de ERP-software van SAP transformeert IBM zijn bedrijfsvoering om groei te stimuleren en klanten beter te kunnen ondersteunen.

Als onderdeel van de uitgebreide samenwerking migreert IBM naar SAP S/4HANA, SAP’s next-generation ERP-software. De migratie omvat meer dan 120 landen, 1.000 juridische entiteiten en meerdere IBM-bedrijfsonderdelen op het gebied van software, hardware, consultancy en finance. Het project is gericht op het verbeteren van bedrijfsprocessen met RISE with SAP S/4HANA Cloud (private edition, premium supplier-optie), onder leiding van IBM Consulting. Er worden uiteindelijk meer dan 375 TB aan data verplaatst naar IBM Power op Red Hat Enterprise Linux op IBM Cloud.

RISE with SAP

RISE with SAP geeft bedrijven alles wat ze nodig hebben om de doelstellingen voor hun digitale transformatie te realiseren en hun overstap naar de cloud te versnellen. De oplossing ondersteunt bedrijven die in de cloud werken bij het moderniseren van processen en het verkrijgen van betere inzichten.

RISE with SAP helpt IBM bij het wereldwijd centraliseren en standaardiseren van data. Met de SAP HANA-database zijn data in realtime toegankelijk en kunnen ze efficiënter worden gedeeld met bedrijfsonderdelen en teams. De uitgebreide samenwerking verbetert ook de besluitvorming met behulp van kunstmatige intelligentie en geautomatiseerde workflows. Wanneer de transformatie is voltooid, loopt bijna de gehele omzet van IBM (58 miljard dollar) via SAP-software.

Migratie al van start

Met de RISE with SAP-oplossing worden uiteindelijk meer dan 300 SAP-instances verplaatst en 500 servers geconsolideerd naar IBM Power op Red Hat Enterprise Linux op IBM Cloud. De migratie naar SAP S/4HANA is al gestart bij het software-bedrijfsonderdeel van IBM. De initiële uitrol is gericht op IBM’s software-as-a-service- en facturatiesysteem. Dit biedt al voordelen aan klanten en zakelijke partners van IBM via vereenvoudigde facturatie- en betalingssystemen. Daarnaast kunnen bestellingen en contracten snel worden verwerkt.

IBM Consulting, dat over meer dan 38.000 getrainde SAP-consultants beschikt, geeft leiding aan de transformatie. IBM Consulting heeft alle benodigde (technische) expertise om deze complexe systemen en applicaties naar een digitale omgeving te verplaatsen. Dit is een voorbeeld van de versnelde ecosysteemstrategie van SAP en IBM. De bedrijven werken nauw samen op het gebied van zowel technologie als consultancy voor cloudomgevingen. Zo maken ze het voor klanten eenvoudiger om een hybride cloud-aanpak te omarmen en hun bedrijfskritische SAP-workloads naar de cloud te verplaatsen.

Premium supplier-optie

IBM stelt de cloudgebaseerde rekenkracht die het fundament vormt voor de eigen migratie ook beschikbaar aan klanten, waaronder bedrijven in streng gereguleerde industrieën. Voor klanten die RISE with SAP draaien op IBM Cloud is er een uitgebreide premium supplier-optie die de mogelijkheid biedt om workloads te draaien op IBM Power on Red Hat Enterprise Linux on IBM Cloud.

Als premium supplier was IBM de eerste cloudleverancier die infrastructuur, technische managed services en diensten voor bedrijfstransformatie en applicatiebeheer aanbood als onderdeel van RISE with SAP. Nu klanten steeds vaker een hybride cloudstrategie hanteren om hun workloads te moderniseren, geven IBM en SAP klanten die op Power-servers draaien de mogelijkheid om RISE with SAP S/4HANA te gebruiken op Power-infrastructuur die consistent is met hun on-premises architectuur. Dankzij Red Hat Enterprise Linux kunnen bedrijven die IBM Power draaien op IBM Cloud voor hun essentiële workloads een hoge performance realiseren in een cloudomgeving.

Transformatie versnellen

“Deze uitgebreide samenwerking stelt IBM in staat zijn bedrijfstransformatie te versnellen in de cloud en draagt bij aan toekomstige groei”, zegt Christian Klein, CEO en lid van de raad van bestuur van SAP. “Hierdoor kan IBM zijn klanten het hoogste niveau van ondersteuning en flexibiliteit bieden. Op deze manier versnelt en vereenvoudigt IBM transformaties van klanten, die alle voordelen van RISE with SAP kunnen benutten.”

“Bedrijven hechten belang aan keuzevrijheid en controle bij het moderniseren van hun cruciale workloads”, zegt Arvind Krishna, CEO en voorzitter van de raad van bestuur van IBM. “Vanwege de complexiteit en omvang is deze transformatie een mijlpaal voor IBM en SAP, mogelijk gemaakt door RISE with SAP. Met deze stap, in combinatie met de ervaring die IBM intern heeft opgedaan met RISE with SAP, zijn we nog beter voorbereid om onze klanten te ondersteunen bij hun reis naar de hybride cloud en hun bedrijfstransformatie.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29