Promax neemt ActiveView Automatisering over

V.l.n.r.: Wim Linge en Marcel Uittenbogaard en Judith Littel

11-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Promax neemt ActiveView Automatisering over

Promax, een ICT-bedrijf gespecialiseerd in Cloud-, Security- en Artificial Intelligence-oplossingen, neemt ActiveView Automatisering & Informatisering over. ActiveView is aanbieder van volledige ICT-oplossingen voor het midden- en kleinbedrijf. Zij heeft vestigingen in Alblasserdam, Leiden en Leeuwarden.

Na de overname van Rodenburg ICT Solutions midden vorig jaar is de overname van ActiveView een volgende stap in de buy & build-strategie van Promax. Door de overname van ActiveView versterkt Promax haar positie in de ICT-markt en groeit het bedrijf zowel qua personele omvang als op financieel vlak. ActiveView beschikt over een stabiele en loyale klantenbase, die door de jaren heen is opgebouwd.

De mens centraal

Promax en ActiveView zijn eerst gestart om de bedrijven te laten samenwerken en elkaar op die manier goed te leren kennen. Vanuit die samenwerking zijn de gesprekken gevoerd over een overname. De klik en het vertrouwen dat daaruit gegroeid is, legt de basis voor een succesvolle samenvoeging van de bedrijven. Bij beide bedrijven staat de mens voorop, zowel de medewerker als de contactpersonen bij haar klant. De drijfveer is een fijne, sociale werksfeer waarin de werknemers zich veilig voelen, zich kunnen ontwikkelen en plezier hebben in hun werk. Dit vanuit de overtuiging: ‘als je goed voor je personeel zorgt, dan zorgen die weer goed voor je klanten’.

Voor de eigenaren van ActiveView, Wim Linge en Marcel Uittenbogaard, begint een nieuwe fase in hun leven. Na 25 jaar actief bouwen aan hun bedrijf, dragen zij dit nu met vertrouwen over aan Judith Littel, algemeen directeur en eigenaar van Promax en haar collega’s. “Het fundament van onze werkwijze zijn de 3 B’s. We bouwen, beschermen en beheren ICT-omgevingen. Wij geloven in ICT met slimme eenvoud en veiligheid. We herkennen deze pragmatische houding ook bij Promax", zegt Linge. Uittenbogaard voegt toe: “Daarnaast vragen onze klanten steeds meer om expertise op bijvoorbeeld cyber security vlak. Om hen goed te blijven bedienen, was het noodzakelijk om aansluiting te vinden bij een bedrijf als Promax.”

Consolidatieslag

“Door de overname van ActiveView is Promax op de juiste omvang en sterkte voor onze huidige groeifase. In een roerige ICT-branche waarbij een enorme consolidatieslag gaande is, wil Promax een speler van belang blijven. Het is geen doel op zich om een groot bedrijf te worden. Maar een bepaalde omvang en expertise zijn nodig om onze doelen te bereiken én die van onze klanten", zegt Littel.

"We zijn daarom enorm blij met de nieuwe collega’s van ActiveView en doen er alles aan om hen zich thuis te laten voelen. Door de groei van ons team bieden we onze huidige klanten stabiele en betrouwbare dienstverlening. Daarnaast hebben we meer slagkracht om nieuwe klanten te verwelkomen. Door de toenemende cybercriminaliteit is er behoefte aan gespecialiseerde security oplossingen en expertise. Wij kunnen deze expertise als geen ander leveren. We kijken ernaar uit om deze ook te bieden aan de ActiveView-klanten en mee te groeien met het professionalisering proces die deze bedrijven doormaken.”

Zelfstandig merk

ActiveView gaat voorlopig als zelfstandig merk en organisatie door. Voor klanten verandert er daardoor in principe niets. Waar mogelijk worden synergievoordelen direct benut, zoals bijvoorbeeld gezamenlijke inkoop. Verder nemen we in alle rust de tijd om te bekijken hoe de kracht van de beide organisaties het beste kan worden benut.

Terug naar nieuws overzicht
Security