Radboudumc vernieuwt met Salesforce onderzoeksprocessen

11-05-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Radboudumc vernieuwt met Salesforce onderzoeksprocessen

Salesforce, Growtivity en het Nijmeegse Radboud universitair medisch centrum (Radboudumc) gaan samenwerken op het gebied van de administratie en procesondersteuning van wetenschappelijk onderzoek. Salesforce en Growtivity zullen het medisch centrum ondersteunen bij het vereenvoudigen en versnellen van deze processen. Middels een naar de wensen van Radboudumc ingerichte oplossing - Research Lifecycle Navigation Center (ResearchLiNC) - worden onderzoekers in staat gesteld zich maximaal te richten op hun onderzoek in plaats van op de onderliggende administratieve processen.

Radboudumc is gespecialiseerd in patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en training. De missie van het UMC is om duidelijke impact te hebben op de gezondheidszorg en pionier te zijn in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Onderzoekers van het Radboudumc richten zich op zowel de huidige wetenschappelijke gezondheidsuitdagingen, als opkomende ziekten. De wetenschappers doen in dit kader cross-disciplinair onderzoek binnen 18 klinisch relevante onderzoeksthema's.

Gelijktijdig samenwerken

Op basis van Salesforce Service Cloud-technologie kunnen alle onderzoekers - ongeacht locatie - efficiënt en gelijktijdig samenwerken aan een research-project binnen één centrale projectomgeving. Hierbij fungeert de oplossing als kompas bij het doorlopen van de benodigde processen per type onderzoek. Zo worden benodigde gegevens consistent en op het juiste moment ingevoerd en behoort invoer van dubbele data in verschillende systemen tot het verleden. Het al aanwezige integratie- en API-platform van MuleSoft zorgt voor integratie met andere applicaties, zoals het aanwezige EPD en ERP systeem.

“We richten ons op een onderzoeksomgeving die klaar is voor de toekomst, waarin onze wetenschappers zich echt kunnen richten op onderzoek en onze financiële middelen op de meest effectieve manier kunnen worden besteed.” vertelt Prof. Dr. René Bindels, hoogleraar en leerstoelhouder Fysiologie, wetenschappelijk directeur van het Radboud Institute for Molecular Life Sciences over de samenwerking met Salesforce en Growtivity. “Daartoe zullen het beleid, de processen en de ondersteunende IT-systemen die momenteel gedurende de gehele levenscyclus van onze onderzoeksprojecten worden gebruikt, zorgvuldig worden ontrafeld, waar nodig herzien en in realtime zichtbaar worden gemaakt.”

Nieuwe standaard

Salesforce-partner Growtivity faciliteert de configuratie van de oplossing die in nauwe samenwerking met onderzoekers en onderzoekondersteuners is geselecteerd binnen het overkoepelende IMPROVER-programma (Informatie Management Programma Voor Excellente Research) van het ziekenhuis. Radboudumc claimt met het IMPROVER-programma een nieuwe standaard neer te zetten voor samenwerking in onderzoeksprojecten.

Terug naar nieuws overzicht