VodafoneZiggo houdt omzet stabiel in Q1

11-05-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

VodafoneZiggo houdt omzet stabiel in Q1

Telecomaanbieder VodafoneZiggo heeft in het eerste kwartaal van 2022 de omzet met 1,006 miljard euro stabiel weten te houden in vergelijking tot het eerste kwartaal in 2021. Het operationele bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg met 2,1 procent tot 479 miljoen euro. VodafoneZiggo zegt met deze resultaten op schema te liggen om haar financiële doelen voor 2022 te realiseren.

VodafoneZiggo kondigde medio april flinke snelheidsverhogingen aan voor veel (zakelijke) abonnementen. Gemiddeld stijgt de downloadsnelheid met 30 procent en de uploadsnelheid met 50 procent. In sommige gevallen verdubbelt de snelheid zelfs.

Testen Docsis 4.0

In de tweede helft van het jaar start VodafoneZiggo met het testen van Docsis 4.0. Deze technologie maakt de volgende generatie breedband mogelijk via hybrid fiber coax (HFC)-netwerken en levert multi-gigabit snelheden met hoge betrouwbaarheid, hoge beveiliging en lage latency. Implementatie is relatief simpel, er hoeven namelijk geen straten te worden opengebroken. De test met Docsis 4.0 volgt op een eerdere test in 2021 met 10 Gbps-downloadsnelheden op basis van de huidige Docsis 3.1-technologie.

"Met onze platformen en netwerken willen we voor onze klanten de beste ervaring mogelijk maken", stelt Ritchy Drost, CFO van VodafoneZiggo. "Daarom blijven we investeren in innovatieve technologie om op ieder moment veilig in alle klantbehoeften te voorzien, nu en in de toekomst. Met Docsis 4.0 bereiden we ons nu al voor op spannende, toekomstige toepassingen die meer van ons netwerk vragen, zowel qua snelheid als klantervaring. Denk aan holographics, virtual reality en artificial intelligence. In werk, gezondheidszorg en gaming."

Enkele overige (zakelijke) ontwikkelingen:

  • Binnen het zakelijke segment zag VodafoneZiggo afgelopen kwartaal een omzetgroei van 4 procent. Het aantal internetklanten groeide met bijna 7.000 en het aantal mobiele klanten met 22.000.
  • Kabel zakelijk: omzet +2,2 procent tot 135 miljoen euro. Er was groei voor alle klantsegmenten. De ARPU steeg in het SOHO-segment met 1,5 procent tot 63 euro en in het kleinzakelijke segment met 2,9 procent tot 87 euro.
  • Mobiel zakelijk: omzet +5,1 procent tot 127 miljoen euro. Er kwamen 22.000 klanten bij tot 1,60 miljoen. De ARPU bleef onveranderd op 16 euro. Prijsdruk en lagere out-of-bundle inkomsten werden opgevangen door hogere roaminginkomsten en groei in IoT.
  • Klanten van Ziggo maken gebruik van het best geteste vaste netwerk van Nederland, bleek eind januari uit onderzoek van onafhankelijk onderzoeksbureau umlaut.
  • In maart hielp een team van Vodafone-vrijwilligers in de grensgebieden rond Oekraïne bij het opzetten van nood-netwerken. 
  • Het datagebruik op VodafoneZiggo’s netwerken brak volgens de operator opnieuw records in 2021. Opvallend is dat het elektriciteitsgebruik afgelopen jaar daalde met 9 procent. Dit bleek medio april uit het Impact Report 2021 van het telecombedrijf. VodafoneZiggo stelt hiermee opnieuw grote stappen te zetten om haar milieu-impact te verkleinen. Ook focust het bedrijf op innovatieve oplossingen die de samenleving vooruithelpen.
Terug naar nieuws overzicht