Cisco waarschuwt voor productiefout in DIMM's

11-05-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Cisco waarschuwt voor productiefout in DIMM's

Cisco waarschuwt voor een productiefout in een aantal DIMM's die tot serveruitval kunnen leiden. Het bedrijf adviseert klanten via een tool te controleren of zij DIMM's met de productiefout gebruiken.

Het gaat volgens Cisco om een beperkt aantal verscheepte DIMM's. Deze zijn getroffen door een afwijking in het productieproces. Dit vergroot de kans op problemen met de DIMM's, wat kan leiden tot uitval van servers. Het gaat specifiek om 16GB, 32GB en 64GB DIMM's. De productiefout is beperkt tot een specifieke periode; de DIMM's die van de problematische chips gebruik maken in de periode medio tot eind 2020 geproduceerd. Cisco meldt maatregelen te hebben genomen om zeker te stellen dat de productiefout in de toekomst geen DIMM's maar kan treffen.

Klanten kunnen via de Serial Number Validation Tool van Cisco controleren of zij getroffen DIMM's gebruiken. Deze tool is uitsluitend beschikbaar voor geregistreerde gebruikers. Ook is hiervoor het serienummer van DIMM's nodig. Een handleiding voor het achterhalen van het serienummer is hier beschikbaar. Cisco adviseert gebruikers om getroffen DIMM's zo snel mogelijk uit systemen te verwijderen en te vervangen voor een alternatief model.

Terug naar nieuws overzicht